Hoornbeeck College
Locaties

Hieronder vind je veelgestelde vragen over het aantal uur dat je moet werken als BBL-student. De vragen zijn onderverdeeld per sector. 

 • Hoeveel uur moet je minimaal werken voor het volgen van een BBL opleiding binnen de sector Technologie?

  Als je een BBL-opleiding binnen de (elektro)techniek volgt gaan we er vanuit dat je een fulltime leer/arbeidsovereenkomst hebt bij een erkend leerbedrijf. Je werkt dan 4 dagen per week minimaal 8 uur per dag bij het bedrijf en komt 1 dag per week naar school. Bij 40 lesweken per jaar werk je dan minimaal 40 x 4 x 8 = 1280 uur per jaar bij het leerbedrijf. We noemen dit BPV (Beroeps Praktijk Vorming). Bij het leerbedrijf oefen je de praktische vaardigheden.

  Mocht het door omstandigheden niet mogelijk zijn om 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf te werken dan geldt een minimum van 650 uur op jaarbasis. Van te voren wordt dan met jou en het leerbedrijf vastgelegd hoe je deze 650 uur gaat maken.

 • Hoeveel uur moet je minimaal werken voor het volgen van een BBL opleiding binnen de sector Economie?

  Voor het volgen van een BBL opleiding is het noodzakelijk dat je werkt bij een erkend leerbedrijf waarbij je minimaal 20 uur in de week kan werken.

  Dit geldt voor de opleidingen Retail en Commercieel.

 • Hoeveel uur moet je minimaal werken voor het volgen van een BBL opleiding binnen de sector Zorg?

  Voor het volgen van een BBL opleiding is het noodzakelijk dat je werkt bij een erkende instelling waarbij je minimaal 24 uur in de week kan werken.

  Dit geldt voor de opleidingen Verzorgende niveau 3 en Verpleegkundige niveau 4.

   

 • Hoeveel uur moet je minimaal werken voor het volgen van een BBL opleiding binnen de sector Welzijn en Dienstverlening?

  Voor het volgen van een BBL opleiding is het noodzakelijk dat je werkt bij een erkende instelling/school waarbij je minimaal 16-20 uur in de week kan werken.

  Dit geldt voor alle BBL opleidingen van Welzijn en Dienstverlening niveau 2, 3 en 4.