Hoornbeeck College
Locaties

Corona Hulpgids

De coronacrisis houdt ook onze jongeren behoorlijk bezig. Het raakt hen ook op allerlei manieren. Ze hebben geen of veel minder les op school. Soms kan een stage niet doorgaan. Het hele schoolleven is anders. En, heel belangrijk, het raakt ook de betrokkenheid op hun kerkelijke gemeente. Verbonden blijven is voor hen nu moelijker maar nu juist ook heel belangrijk. Er zijn jongeren somber. Anderen hebben vragen over de regering van de Heere. Er zijn studenten van onze school die het thuis moeilijk hebben in deze lockdowntijd. Velen vinden geconcentreerd studeren en werken aan je opleiding nu heel lastig.

Binnen onze school zijn er ideeën gekomen om onze jongeren vanuit het Hoornbeeck College op een eenvoudige en hopelijk doeltreffende manier extra ondersteuning te bieden. Zo is met medewerking van onze afdeling Communicatie een ‘Corona hulpgids’ ontwikkeld. Studenten kunnen ‘m op onze site vinden: www.hoornbeeck.nl/corona-hulpgids.Ook hebben we andere digitale media ingezet om aan onze jonge mensen tips en tools voor tijdens de Corona-tijd aan te reiken. Het gaat dan om vragen als hoe nu effectief studeren, hoe omgaan met je sociale contacten, hoe blijf je op een goede manier ‘verbonden’, en hoe ga je om met wezenlijke vragen die je hebt. Daarnaast is ook een aan de actualiteit gerelateerde Bijbelstudie ontwikkeld.

Studenten met ernstige zorgen worden doorverwezen naar de ondersteuningsteams binnen onze school of naar andere vertrouwde hulpverleningsinstanties. We beseffen met elkaar dat het ‘warme contact’ van de ‘mentor’ (bij ons heet dat de ‘studieloopbaanbegeleider’) en de docent het allerbelangrijkst is en blijft. Toch hopen we met onze Corona hulpgids aan al onze studenten een helpende hand in deze moeilijke en verwarrende tijd te bieden.