Zoeken

Studenten aan het woord

 • Joanne de Bruin

  Joanne de Bruin is 18 jaar en zit in het eerste leerjaar van het Hoornbeeck College in Gorinchem. “Daar doe ik de niveau-2 opleiding Facilitaire Dienstverlening. De Hoornbeeck-locatie in Gorinchem is in 2016 gestart, dus nog heel nieuw.

    Lees meer
 • Gera Hartog

  Van vmbo Zorg en Welzijn naar mbo Verkoper (BBL), studente Gera Hartog maakte deze overstap. Sinds dit jaar studeert ze aan het Hoornbeeck College, op de locatie Gorinchem. “Ik ga graag met kinderen om, maar er is meer. Daarom heb ik voor de opleiding BBL Verkoper gekozen. Het idee dat je nu werknemer en tegelijk student bent, bevalt mij erg goed. Het is ook fijn dat je wat verdient.”

    Lees meer
 • Mariska Nieuwland

  Soms gaat de studie voor de liefde. Des te leuker is het om hem de week erna weer te zien!

    Lees meer
 • Nadine Peppinck

  Studente op ontdekkingstocht

  Van Mbo-verpleegkundige en Verzorgende-IG naar Secretaresse. Nadine Peppinck had nooit kunnen vermoeden dat ze die switch zou maken in haar opleiding. “Gelukkig heb ik de stap gezet.”

    Lees meer
 • Martin Makkink

  Voor ‘zijn’ cliënt is het elke week een gouden moment van ontspanning en plezier.

  “Als hij in het warme water ligt en ik zwem heen en weer met hem, dan lacht hij van geluk. Daar doe ik het voor.”

    Lees meer
 • Marty Morren

  Slechts acht procent. Meer ziet Marty Morren niet, door zijn aangeboren oogafwijking. Toch neemt de eerstejaars student ICT volop deel aan het schoolleven op het Hoornbeeck College. “De leraren staan altijd klaar als er een aanpassing nodig is.”

    Lees meer
 • Paul Verhoeff

  Het klónk leuk, vond Paul, de opleiding Bouwkunde. Maar hij ontdekte, toen zijn opleiding eenmaal begon, dat het helemaal niet was wat bij hem paste. Zijn motivatie zakte volledig weg en Paul zat niet meer goed in zijn vel. “Ik besloot uiteindelijk te stoppen met de opleiding Bouwkunde.”

    Lees meer
 • Judith de Korne

  Een beetje raar, vond Judith de Korne, om na twaalf jaar voor het eerst zonder je beste vriendin op school te zitten. “Maar het is wel goed, even uit je veilige situatie te stappen.”

    Lees meer
 • Martijn Emens & Janita Uit de Fles

  Inmiddels twee jaar lang zijn Martijn Emens en Janita Uit de Fles een hecht stel. Samen gelukkig op dezelfde school, op dezelfde opleiding, in dezelfde klas. Het geheim? “School en privé gescheiden houden.”

    Lees meer
 • Henrike van Dijk

  Hoewel Henrike van Dijk doof werd geboren, kan ze – dankzij moderne techniek – toch horen. “Het kost me wel veel energie om een les of gesprek te volgen. Gelukkig kan ik op school altijd een beroep doen op een tolk.”

    Lees meer
 • Wilbert van Wageningen

  In vrijwilligerswerk ontdek je andere talenten van jezelf, merkte Wilbert van Wageningen. De junior accountmanager en ondernemer in spé zet zich als lid van de Studentenraad belangeloos in voor de school.

    Lees meer
 • Joan Evers

  Steigerhout of studie

  Steigerhouten meubels bouwen en verkopen én daarnaast studeren. Of toch andersom? Joan Evers moest een keus maken. “Ik heb geleerd naar de lange termijn te kijken.”

    Lees meer
 • Ariëtte de Weerd

  Hemelsbreed stelde de overstap van het vmbo naar het Hoornbeeck voor Ariëtte de Weerd niet zoveel voor. Het is een verhuizing in hetzelfde gebouw. “Het was vooral spannend of ik het niveau wel aankon. Voor de eerste toetsen was ik eerlijk gezegd best zenuwachtig.”

    Lees meer
 • Rozanne Walhout

  “Als studierichting heb ik de doelgroep volwassenen gekozen. Werken in de psychiatrie lijkt me heel interessant. Maar misschien ga ik eerst een hbo-opleiding doen.”

    Lees meer
 • Elsemarie Groenedaal

  Secretaresse. Dat wilde Elsemarie Groenedaal worden. Maar een muisarm gooide tijdens haar stage roet in het eten. Nou ja, roet… “Dankzij die muisarm ben ik in de gehandicaptenzorg terecht gekomen!”, klinkt Elsemarie opgetogen.

    Lees meer
 • Lambert van Regteren

  Heb je een beeld van wat je wilt worden? Ben je van plan je tanden in een studie te zetten en je doel te bereiken? Heb je al helemaal voor ogen wat je later wil worden? Dan volgt nu het verhaal van Lammert van Regteren. Dankzij de begeleiding van de school en de trouwe hulp van klasgenoot Diederik kan hij ook een doel bereiken. Maar ’t is een ander doel dan hij voor ogen had…

    Lees meer
 • Simon van Beem

  Simon van Beem zal zo’n 9 jaar geweest zijn toen hij de werkplaats al veegde. En niet veel later begon hij zelfs met eenvoudig productiewerk. Geïnspireerd door zijn vader, die het van werkplaatschef tot zelfstandig ondernemer schopte.

    Lees meer
 • Warner Wielink

  Als je eenmaal op het Hoornbeeck College zit, is het gedaan met de huiswerkcontroles. ”Je moet zelf zorgen dat je alles kent voor de toets. Daar gaat het om.”, aldus Warner Wielink (student Welzijn & Verpleegkundige).

    Lees meer
 • Henrieke 't Lam

  Stel dat je secretaresse wilt worden, maar niet goed in talen bent. Wat doe je dan? Henrieke 't Lam hakte de knoop door en koos voor Bouwkunde. Waarom ook niet?

    Lees meer
 • Martijn Emens

  Je ziet niets aan Martijn. Hij heeft geen bril, draagt geen lenzen. En toch heeft hij een flinke beperking aan zijn ogen. “Ik wil niet speciaal behandeld worden.”

    Lees meer
 • Berdine Zwanepol

  Ze is een vrolijke prater met een positieve, open blik. Toch leidt Berdine Zwanepol (16) geen 'normaal' leven. Haar ziekte, osteogenesis imperfecta, zorgt ervoor dat ze afhankelijk is van aanpassingen en persoonlijke begeleiding. Dankzij het Steunpunt Studie en Handicap (SSH) kan Berdine toch een opleiding volgen aan het Hoornbeeck College in Kampen.

    Lees meer
 • Marieke Pul

  Aruba, een eiland ongeveer zo groot als Texel, maar met de kleurrijke en warme uitstraling van een tropisch eiland. En de stageplaats van welzijnswerker in opleiding, Marieke Pul (19). “Aruba is het eiland van hartelijkheid en kleur, maar ook van veel eenzaamheid onder ouderen.”

    Lees meer
 • Hanna van den Berge en Rineke Jacobse

  Of je een wijsneus moet zijn om in de studentenraad te zitten? Zeker niet, volgens Rineke Jacobse (16) en Hanna van den Berge (19) uit Goes, “Het gaat om betrokkenheid bij de school.”

    Lees meer
 • Berry Bouw en Thirza Nieuwenhuis

  “Sociale leeromgeving, wat is dat?” Vragend kijken Berry Bouw (16) en Thirza Nieuwenhuis (17) rond. “O ja, of we de school gezellig vinden,” glimlacht Berry, “en natuurlijk ook of we voldoende leren.” Op het Hoornbeeck zit dat wel goed volgens deze twee enthousiaste studenten. Dat is belangrijk voor de opleiding die zij volgen. Thirza: “Goed kunnen praten en makkelijk contacten kunnen leggen, zijn basisvaardigheden voor een commerciële medewerker.”

    Lees meer
 • Gertrude Hak

  “Zuster,” klinkt een beverige stem door de hal van het verzorgingshuis. “Zuster, kunt u me misschien even een handje helpen?” De vrouw in het witte pak keert zich om en haast zich op haar witte Birkenstocks naar haar cliënt. “Natuurlijk mevrouw Korevaar, gaat u maar even rustig zitten, dan zorg ik voor uw kousen.”

    Lees meer

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220