Zoeken

Docenten aan het woord

Dhr. J. van Voorden

Hoe zorg je als ICT’er dat een bedrijf probleemloos kan werken? Als het daarover gaat in de les, hebben de aanstormende talenten een goeie aan docent J. van Voorden. Als ICT-ondernemer kan hij uit ervaring spreken…

De directeur van Van Voorden Computers lijkt sprekend op ICT-docent Van Voorden. Deze docent staat 2,5 dag per week voor de klas. De andere dagen is hij ondernemer. “Nog niet zo’n rare combinatie”, vindt Van Voorden zelf. “Wat ik de studenten bijbreng qua kennis en vaardigheden, haal ik grotendeels uit de praktijk. Ik kan ze precies uitleggen waarom ze bepaalde kennis nodig hebben in de praktijk. Eigenlijk ben ik zelf min of meer toevallig in de automatisering gerold. Tijdens mijn studie heao Bedrijfseconomie huurde ik wat ruimte om een handeltje te beginnen. Ik kocht computers op en verkocht ze weer. Dat liep goed. Van het een kwam het ander. Op een gegeven moment benaderde ik het Hoornbeeck om te polsen wat ik voor hen kon betekenen. Toen vroegen ze: wil je hier niet komen lesgeven?”

Als Van Voorden voor de klas staat, draait zijn bedrijf gewoon door. Hij heeft drie medewerkers in dienst. Specialisten op het gebied van onderhoud, reparaties en beveiliging van netwerken en computers. “Problemen oplossen hoort bij je vak als ICT’er. Maar het mooiste is om problemen te voorkomen. Als het netwerk en de ICT-infrastructuur goed zijn ingericht, kunnen mensen werken zonder vertraging. Wat ik in mijn bedrijf belangrijk vind, breng ik de jongens ook bij: sta voor je klant en lever een goede oplossing. Dat hoeft niet altijd de meest ingewikkelde of nieuwste ICT-oplossing te zijn. Soms is een klant nog meer geholpen met een eenvoudige oplossing. Mooi vak!”

219