Hoornbeeck College
Locaties

Nee, ze ontmoetten elkaar niet op het Hoornbeeck, het docentenechtpaar Rebecca en Niels Eckhardt. “We gingen naar hetzelfde feestje en hij mailde of ik cadeau-ideeën had. Ik stuurde ‘m een lijstje titels van boeken die niet bestonden. Daar reageerde hij weer op…” 

 

 

En zo ontstaat er een mailcontact dat op de terugreis van een vakantie – in de trein huiswaarts – persoonlijk wordt. “Tijdens die vakantie met vrienden op de Veluwe dacht ik: ‘gewoon een leuke jongen’. In de trein werd het: ‘ik denk dat ik met hem ga trouwen’”, vertelt Rebecca. Het paar kreeg verkering, die ging weer uit, maar twee jaar later sprong de vonk definitief weer over. “In een concertzaal in Praag, tijdens het Requiem van Mozart.” 

Foto: Niels Eckhardt

Niels uit Hendrik Ido Ambacht werkt in die tijd in Amsterdam, Rebecca uit Oostkapelle geeft al tijdens haar studie Gezondheidswetenschappen les op het Hoornbeeck College in Goes. Rebecca: “Ik wilde dat hij naar Zeeland zou komen, maar solliciteerde zelf ook in Amsterdam. Uiteindelijk is de keuze op Zeeland gevallen waar (de geboren Zeeuw) Niels een baan kreeg op het Calvijn College.” Als er op het Hoornbeeck in Goes een vacature komt voor docent Nederlands en burgerschap, stapt Niels over.  

Afkappen

Inmiddels werkt het paar al elf jaar samen op de locatie Goes. Ze zien elkaar alleen op dinsdag op school. Thuis wordt bewust weinig gepraat over het werk. “Er is meer in het leven dan het Hoornbeeck”, lacht Niels. “En als één van beiden er toch over begint”, vult Rebecca aan, “kapt de ander het vaak af. Als je er wel over praat, zie je elkaar toch als collega.” Dat het paar inmiddels drie kinderen heeft en een vierde verwacht in mei 2022, helpt ook om werk en privé goed gescheiden te houden.  

Hoewel ze niet ‘getrouwd zijn’ met het Hoornbeeck College, denken Niels en Rebecca er niet over om te switchen naar een andere werkgever. “Ik zie lesgeven in het reformatorisch onderwijs hoe langer hoe meer als een roeping”, aldus Rebecca. “Christen zijn in de wereld is belangrijk, maar christen zijn in de reformatorische wereld ook. Reformatorische studenten hebben het geloof zó nodig. Ze leven soms best ver weg van de Bijbelse waarheid.” Niels: “Helemaal mee eens. Wat ik zo mooi vind is dat er veel gelegenheid is voor gesprekken met studenten over geloof. Als mentor loop je een tijdje mee met studenten en praat je over problemen waar zij tegenaan lopen. Ze stellen soms heel wezenlijke vragen, wij nemen daar graag de tijd voor.”

Foto: Rebecca Eckhardt-Wisse

Met dank aan de roostermaker

In het huwelijk van Niels en Rebecca speelt één man een onzichtbare, maar belangrijke rol: roostermaker Tonnie Nijsse. “Hij zorgt er al jarenlang voor dat we zonder kinderopvang ons werk kunnen doen. Hij houdt altijd rekening met onze roosterwensen.”