Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Zestien jaar is Sanne Maljaars uit Meliskerke als ze een vervolgopleiding moet kiezen. “Ik wist niet precies wat ik wilde en koos voor de opleiding Secretaresse niveau 4 op het Hoornbeeck in Goes. Een bewuste keuze, ik was jong en zocht een veilige omgeving.”

 

De opleiding gaat haar makkelijk af, de schoolperiode noemt Sanne ‘een hele leuke tijd’. “We zaten in Goes op de Lijnbaan in een dependance met alleen de sector Economie. Het was daar echt ons kent ons. Ik herinner me het bericht dat de conciërge, Daan, ernstig ziek was. Jongens van de commerciële opleiding gingen spontaan de klassen rond om geld op te halen. Van de ingezamelde 150 euro kochten ze Van der Valk cadeaubonnen en een bos bloemen voor Daan.” Nog als Sanne langs de Lijnbaan rijdt, denkt ze met enige weemoed terug aan haar schoolperiode. 

Als de finish van haar opleiding in zicht komt, valt Sanne’s oog op een personeelsadvertentie in de kerkbode: Hoornbeeck Goes zoekt een administratief medewerker. “Ik dacht meteen: die baan moet ik hebben. Het leek me altijd al leuk om op een school te werken.” De sollicitatie ging diezelfde avond de deur uit. “Er hadden meer meiden uit de klas gesolliciteerd, maar ik ben aangenomen. Ik weet eigenlijk niet precies waarom, ze zagen iets in me denk ik.”  

Foto: Hoornbeeck College Goes, de locatie waar Sanne werkt

Nog voor de zomervakantie gaat Sanne van start. Haar eerste klus? Het inpakken van haar eigen diploma en die van klasgenoten. In de eerste week staat er ook een personeelsuitje gepland. “Daar werd meneer Van Dijk opeens ‘Krijn’ en meneer Biersteker ‘Ko’. Dat klinkt eerst een beetje raar, maar het ging al snel heel soepel.” Of ze toch niet liever eerst in een andere omgeving wil werken? “Ook als je 19 bent is een veilige omgeving heel fijn. Het reformatorisch onderwijs is min of meer op mijn pad gekomen. Hoe langer ik er werk, hoe meer ik het waardeer. Ik zie echt dat ik deze baan gekregen heb.” 

Sanne Maljaars is nu locatiesecretaresse, coördinator administratie en verzorgt samen met een collega de pr en communicatie van Hoornbeeck College Goes.