Hoornbeeck College
Locaties

Hij wil in zijn jonge jaren naar de pabo, maar daar komt het
door omstandigheden niet van. Daarom volgt A.P. Baaijens de heao (commerciële economie) en treedt hij in dienst bij een zuivelfirma en later bij een logistiek bedrijf. Het onderwijs blijft echter trekken en in 1999 begint hij als zij-instromer op het Hoornbeeck College in Amersfoort als docent economische vakken.

 

Vijf jaar staat Baaijens voor de klas en begeleidt daarnaast studenten tijdens hun stages. “Een mooie combinatie, lesgeven en stages begeleiden. Ik kwam uit het bedrijfsleven en zat nu aan de andere kant van de tafel.” Als het Hoornbeeck een locatie in Kampen opent, gaat hij ook daar lesgeven. De laatste drie Hoornbeeck-jaren is hij in Kampen unitmanager Economie. “Ik heb een hele goede tijd gehad op het Hoornbeeck College en denk er met genoegen aan terug. De sfeer, de band met collega’s en jongeren, het was een mooie periode. Dat het moeite kostte om het los te laten, is een goed teken.”

Omkijken

Dit ‘loslaten’ is nodig omdat Baaijens in 2007 wordt aangenomen op de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten. “De Heere heeft geroepen, de weg werd omgebogen. Ik mag met verwondering kijken naar wat ik in de Hoornbeeck-periode heb meegekregen voor de toekomst. De Heere gebruikte deze tijd voor mijn latere leven.” Heeft hij een concreet voorbeeld? “Het overdragen van dingen op jongeren, leidinggeven en kennis van de leefwereld van jongeren, onder andere dat heb ik meegekregen.”

Bagage

Ds. Baaijens deed in 2011 intrede in de gereformeerde gemeente te Doetinchem en nam in 2015 een beroep aan naar het Zeeuwse Aagtekerke. Vanuit deze gemeente studeren diverse jongeren op het Hoornbeeck College in Goes. “Ik ben heel blij dat het Hoornbeeck College er is. Ja, er zijn ook andere roc’s, maar hier krijgen studenten bagage en begeleiding mee op weg naar een plekje in de samenleving. Ze komen in hun leven van alles tegen en dan is het waardevol dat ze vanuit Gods Woord richting krijgen, ook op school. Je hoopt bovenal dat dit door de Heere gezegend mag worden voor hun hart.