Hoornbeeck College
Locaties

“In 2017 ben ik tot mijn grote verbazing door de stichting Jong Ondernemen uitgeroepen tot docent van het jaar. Het mooiste was dat ik door de studenten van mijn groep was genomineerd.”

 

“Je probeert als docent jouw passie over te brengen op studenten, als dat dan zo gewaardeerd wordt is dat erg bijzonder en doet dat goed. De aandacht daarna was enorm. Een groot interview in het AD, artikelen in andere media, een interview op de RO, belangstelling vanuit de Amersfoortse
en Leusdense politiek, etcetera. Nog steeds word ik er geregeld door mensen op aangesproken. Als mensen mijn naam intikken op Google, staat dit nog steeds vrij hoog. Zeker nieuwe studenten doen toch altijd even onderzoek naar hun nieuwe docent. Het was een leuke ervaring!”

Gert Breddels


 

“Na onderzoek naar mogelijkheden voor een locatie in Gouda, organiseerden we een ouderbijeenkomst waar we veel positieve reacties op kregen, met veel aanmeldingen tot gevolg. We besloten dus te gaan starten in Gouda, in een kantoorpand aan de Rijsselseweg. Op 1 juli vertrok de laatste huurder uit dit gebouw en konden we het gereed gaan maken. Op 1 september zouden er 300 studenten op de stoep staan, dus we hadden twee maanden voor de verbouwing. Een hectische tijd! Een week voor de start was de dakdekker nog aan het werk en juist toen trok er een enorme hoosbui over Gouda. Ik woonde die avond een kerkdienst bij en na afloop zag ik heel veel gemiste oproepen. Het bleek dat we grote waterschade hadden. Plafonds en computers waren beschadigd. We hebben een zeil gespannen en met een badje van Verpleegkunde en een slang richting toilet het water afgevoerd. Zo’n tegenslag is niet fijn natuurlijk, maar geeft veel saamhorigheid. Ik heb enorm genoten van die opstartfase.”

Gert Veldhuizen