Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Start derde maatwerktraject Verzorgende-IG

Op donderdag 1 juli starten 12 studenten met een maatwerktraject voor de opleiding Verzorgende-IG aan het Hoornbeeck College in Goes. Wat maakt hen zo bijzonder? Deze studenten zijn geen pubers, maar herintreders. Volwassenen met een gezin voor wie het soms wel 20 of 30 jaar geleden is dat ze actief waren op de arbeidsmarkt.

De start van de eenjarige opleiding Verzorgende-IG niveau 3 aan het Hoornbeeck College in Goes is alweer voor de derde keer op rij. De opleiding is gericht op mensen die in het verleden in de zorg hebben gewerkt en daar ook voor gediplomeerd zijn, maar waarbij de kennis opgefrist moet worden om weer aan het werk te gaan. Bij verschillende zorgorganisaties gaan de herintreders tijdens de opleiding aan de slag om de theorie weer in de praktijk toe te passen. Viazorg, de werkgeversorganisatie voor zorg en welzijn in Zeeland, is mede-initiatiefnemer van het traject met het Hoornbeeck College in Goes.

In totaal zijn bij de eerste twee trajecten 35 deelnemers gestart en hebben daarvan 33 herintreders hun diploma mogen ontvangen!

Een van deze geslaagden is Rianne. Rianne begon drie jaar geleden aan het maatwerktraject na 25 jaar uit de zorg te zijn geweest. Hoewel ze dacht nooit meer naar de zorg terug te kunnen door haar verouderde diploma, verlangde ze toch erg naar de zorg. Het maatwerktraject vanuit het Hoornbeeck College, gaf Rianne de kans om toch weer terug te keren naar de zorg. “Het traject was intensief, wat voor mij soms best pittig was. Het mooie dat ik tijdens dit traject ervaren heb, is de aandacht en begrip die getoond wordt door de leer- en werkbegeleiders. Al met al is het een opleiding op aan te bevelen!”

Neem voor meer informatie over het maatwerktraject contact op met dhr. A.W. Koole via kea@hoornbeeck.nl of 085 483 8002.