Hoornbeeck College
Locaties

Maatwerktraject Verzorgende-IG

Op vrijdag 12 februari ontvingen 8 bijzondere studenten hun diploma van de opleiding Verzorgende-IG aan het Hoornbeeck College in Goes. Wat maakt hen zo bijzonder? Deze studenten waren geen pubers, maar herintreders, veelal dames met een gezin voor wie het soms wel 20 of 30 jaar geleden was dat ze actief waren op de arbeidsmarkt. De grote tekorten in zorg en welzijn zorgen voor soms zeer innovatieve ideeën. Zo ook dit herintrederstraject.

Vorig jaar in februari zijn 9 studenten gestart met de eenjarige opleiding Verzorgende-IG niveau 3 aan het Hoornbeeck College in Goes. Een maatwerktraject speciaal gericht op herintreders met een verouderd zorg diploma. Viazorg, de werkgeversorganisatie voor zorg en welzijn in Zeeland, is mede-initiatiefnemer met het Hoornbeeck College in Goes. Samen met zorgorganisaties Cedrah en RST Zorgverleners is in 2018 de eenjarige opleiding Verzorgende-IG in Zeeland tot stand gekomen en ondertussen is het tweede maatwerktraject succesvol afgerond. De opleiding is gericht op mensen die in het verleden in de zorg hebben gewerkt en daar ook voor gediplomeerd zijn, maar waarbij de kennis opgefrist moet worden om weer aan het werk te gaan. In totaal zijn beide jaren 35 deelnemers gestart aan het traject en hebben daarvan 33 herintreders hun diploma mogen ontvangen!

“Het was veel vallen en opstaan maar achteraf ben ik heel blij dat ik het traject gedaan heb en dat ik het diploma nu op zak heb!“ – Eline, deelneemster maatwerktraject

Ondanks dat de combinatie werken, leren en een gezin niet voor iedereen altijd even gemakkelijk was, kijken de deelnemers trots en voldaan terug op het studiejaar. Voor de meesten is niet alleen het diploma een resultaat van het harde werken, maar ook een vast contract en/of meer verantwoordelijkheden op de werkvloer.

Het Hoornbeeck College biedt voor de derde keer samen met Cedrah en RST Zorgverleners in juli 2021 weer een maatwerktraject aan voor Verzorgende-IG niveau 3.  De genoemde zorgorganisaties hebben hiervoor (opnieuw) banen beschikbaar. Aanmelding kan tot 1 mei 2021. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met dhr. A.W. Koole via kea@hoornbeeck.nl of 085 483 8002.