Hoornbeeck College
Locaties

Extra handen voor de zorg

Studenten die nu een zorg of welzijn opleiding volgen, kunnen betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis. 

Studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn, worden opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Na aanmelding op extrahandenvoordezorg.nl worden zij, afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgorganisaties in de regio, gematcht op basis van hun opleiding, kennis en beschikbaarheid.

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen, die willen helpen tijdens de coronacrisis, aan zorgorganisaties, die hard hulp kunnen gebruiken. De vraag naar zorgprofessionals blijft groot. Zij zijn echter bijna allemaal al aan de slag in de zorg. Dit maakt dat Extra handen voor de zorg nu actief op zoek is naar bijna-zorgprofessionals; medisch studenten.

Landelijke campagne roept zorgstudenten op voor bijbaan in de zorg

Op donderdag 18 februari is de online campagne gericht op studenten van start gegaan. De coronacrisis leidt tot allerlei uitdagingen, waarvan de hoge werkdruk in de zorg een belangrijke is. Door studenten in opleiding tot verzorgenden, verpleegkundige, behandelaar of arts te verbinden aan bijbanen die de werkdruk verlagen, kunnen we de zorg in Nederland vooruit helpen.

Hoornbeeck College, locatie Goes ondersteunt deze campagne. We roepen onze zorgstudenten op om gebruik te maken van deze kans om betaalde werkervaring op te doen én de zorg door deze moeilijke periode te helpen.

Extra handen voor de zorg

Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds de start van het initiatief zijn ruim 13.000 mensen aangeboden aan zorgorganisaties.