Hoornbeeck College
Locaties

Hoornbeeck gaat unieke samenwerking aan met Broekhuis

Vanaf het komende cursusjaar gaat het Hoornbeeck College intensief samenwerken met automotive dealerholding Broekhuis Groep. Het beoogde resultaat van deze samenwerking is de ‘Broekhuis Academy’. Er wordt gestart met de niveau 3 opleiding ‘Eerste Autotechnicus (EAT).

Jos van den Dool (opleidingsmanager Mobiliteit): “Als Hoornbeeck College willen we vernieuwend zijn, gericht op behoeften vanuit de markt. Door deze samenwerking laten we zien dat bezinning op vraag en aanbod ook kan leiden tot een gerichte opleiding. Wellicht zijn er in de toekomst meer vernieuwende samenwerkingsmogelijkheden te bedenken. Ook kan een dergelijke opleiding relevant worden voor andere technische-bedrijven”.

Ook Wiechert Petersen, directielid bij het Hoornbeeck College, is blij met deze nieuwe opleidingsvorm: “Het Hoornbeeck experimenteert steeds meer met dit soort concepten. Broekhuis kwam op een goed idee en zette samen met het Hoornbeeck in korte tijd een prachtig concept met een waardevolle inhoud neer. Op deze manier sluiten we als Hoornbeeck nauw aan bij vragen uit de markt”.

De werknemers van Broekhuis doen de opleiding EAT in BBL-vorm. Iedere week werken ze vier dagen en volgen één dag praktijk- en theorielessen aan de Broekhuis Academy. Tijdens de vakinhoudelijke lesuren krijgt de student les over alle technische aspecten van de auto. Ook volgt de student in deze opleiding vakken als Burgerschap, Nederlands en Rekenen. Deze lessen worden in samenwerking met het Hoornbeeck College gegeven.

Algemeen directeur Jaco Remijn van de Broekhuis Groep is blij met de samenwerking: “Verbinden en boeien, dat is hier onze ambitie. Wij moedigen onze medewerkers actief aan zichzelf te blijven ontwikkelen en op te leiden voor de toekomst. Door ons in te zetten voor duurzame inzetbaarheid dragen we bij aan gemotiveerde en productieve medewerkers. De Broekhuis Academy speelt hier een belangrijke rol in.”