Hoornbeeck College
Locaties

Alles wat je nodig hebt om een onderneming of filiaal te runnen komt voorbij tijdens deze (deeltijd) Ad-opleiding. Centraal staat learning by doing. Je start met medestudenten een echt bedrijf of gaat verder met je eigen onderneming. Ook word je geprikkeld om na te denken over waar jij voor staat als ondernemer. Je kiest voor een zakelijke, creatieve opleiding met een persoonlijk karakter.

Het Hoornbeeck College & de CHE

Deze opleiding is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Hoornbeeck College en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Komend jaar bieden deze twee scholen de Associate degree Ondernemen aan in in het pand van het Hoornbeeck College in Gouda.

Wat is een Ad-opleiding?

De Associate degree is een tweejarige (deeltijd) hbo-opleiding op niveau 5. De studie is qua inhoud pittiger dan een mbo-opleiding, maar korter en praktijkgerichter dan een hbo-bachelor. Ook studeer je niet in vaste jaren, maar in losse modules. Een Associate degree bestaat uit vier modules.

Het mooie van deze opleiding is dat je in 2 jaar je onderneming start én een niveau 5-diploma ‘Ondernemen’ haalt. Daarna zou je in twee jaar je hbo-diploma Bedrijfskunde kunnen halen; niveau 6.

De studie is ook toegankelijk als je bijvoorbeeld vanuit techniek, zorg, of welzijn je eigen bedrijf wilt starten, mits je maar een afgeronde mbo-opleiding op niveau 4 hebt. Centraal staat ‘learning by doing’.

Benieuwd geworden?

Op de site van de CHE vind je echt alle inhoudelijke informatie over de opleiding. Klik hier!