Hoornbeeck College
Locaties

Studenten van Hoornbeeck Goes winnen 1e prijs met Student Company 'Tourtime'

Studenten van het Hoornbeek College in Goes wonnen op dinsdag 24 mei een prestigieuze prijs: Beste Student Company van het jaar 2022.

Het Hoornbeeck team

Tijdens de finale, die plaatsvond in het Beatrix Theater te Utrecht, streden alle beste student-company’s om een plek op het podium. Het Hoornbeeck-team bestaat uit studenten Antoinette Hoogesteger, Bram Klasse, Mathilde de Nooijer, Arne Beeke, Thirza de Heer, Ruben Midavaine, Charlotte Goud, Sterre Hoekman, Leonard de Leeuw en Anthony van Boven. Ze werkten de achterliggende maanden hard aan het in de markt zetten van bordspel ‘Tourtime’. In de groep studenten zijn allerlei opleidingen vertegenwoordigd. Dat zorgde volgens Antoinette Hoogesteger voor een mooi proces: “Het proces ging heel vaak goed. Soms was er ook even discussie. Maar daar kwamen we altijd beter uit, en het kwam ons product ten goede.”

‘Hard voor gewerkt’

Antoinette vertelt enthousiast verder: “In jaar twee van onze opleiding zijn we begonnen met het keuzedeel Jong Ondernemen, waar het oprichten van de ‘student-company’ onder valt. Vanaf december 2021 hebben we er hard aan gewerkt, en is het product echt ontstaan. Brainstormen was lastig, want je moet echt met iets nieuws komen”. Toch ontstond het echte enthousiasme pas op het moment dat een vormgever het product had getekend. “Toen we het ontwerp binnenkregen dachten we: kijk, dit is echt gaaf!” De groep ging vervolgens aan de slag met het uitdenken van de spelregels.

 

Spannende finales

De rit begon in Amsterdam, met de halve finale. Antoinette: “In de halve finale in Amsterdam moesten we voor het eerst laten zien wie we waren. Dat was best pittig, want we moesten een casus voorbereiden, een investeringsbedrag effectief besteden en dat vervolgens pitchen. Uiteindelijk gingen er vijf teams door naar Utrecht, waaronder wij.” De ervaring in Utrecht was toch weer anders, nog spannender. “Het begon allemaal met jurygesprekken. Vervolgens de generale repetitie. En toen het meest spannende moment: de pitch. Maar, die ging super goed. Eerlijk gezegd hadden we goede hoop op de top drie.”

Toch dacht de groep even dat het mis zou gaan. “Toen de nummers drie en twee bekend werden gemaakt, dachten we: nee he, het zal toch niet. Op het moment dat duidelijk werd wie de hoofdprijs verdiend had, was er vooral gegil en ongeloof. We dachten: dit kan toch helemaal niet, klopt dit wel?”

Europees succes lonkt

Toch is het nog niet klaar voor ‘Tourtime’. De prijs die gewonnen werd biedt namelijk een ticket naar de Europese finale in Estland. In die finale komen alle beste student-company’s uit Europa terecht. “Ja, echt gaaf. We gaan van 12 tot 14 juli naar Estland. Daar gaan we de Europese top ontmoeten. Ik verwacht wel een strijd op hoger level. Maar hoe meer uitdaging, hoe meer zin.”

Op de hoogte blijven van nieuws over Tourtime? Volg dan hun Insta-pagina: www.instagram.com/tourtime.nl.