Hoornbeeck College
Locaties

Voortvarend aan het werk

Ze zijn respectievelijk één en drie jaar geleden afgezwaaid van het Hoornbeeck College, Rosanne Schoonewelle (20, Putten) en Christiaan van Noort (23, Opheusden). Ja, een stelletje, maar daar gaat dit artikel niet over. Wél over het werk dat ze na hun studie voortvarend hebben opgepakt.

Dames gaan voor, dus Rosanne vertelt in een notendop haar loopbaan. “Ik wilde altijd al in de zorg en dacht niveau 4 te doen om in een ziekenhuis te werken. Het werd Verzorgende niveau 3, met sommige vakken zoals Engels had ik moeite. Ik ben vervolgens eerst gaan werken om ervaring op te doen.”

Dorps en vertrouwd

Dat werken doet ze bij zorgcentrum Elim in Putten waar ze tijdens haar opleiding al assistent was en nu verantwoordelijk verzorgende. “Ik werk op de PG (psychogeriatrie, afdeling met bewoners met onder meer dementie) en dat is heel leuk en gezellig. De meeste bewoners zijn Puttenaren dus de sfeer is dorps en heel vertrouwd.”

“Op het Hoornbeeck College hebben we geleerd feedback te geven, dus je durft er wel iets over te zeggen”

Het is een protestants-christelijk zorgcentrum en af en toe heeft ze wel moeite met bepaalde zaken. “Dan zet een collega op zondag muziek van André van Duin aan. Op het Hoornbeeck College hebben we geleerd feedback te geven, dus je durft er wel iets over te zeggen. Ik heb het op mijn werk heel fijn.” In de avonduren helpt ze vriend Christiaan, bijvoorbeeld met de bouw van de website van zijn bedrijf.

Watersport

Bedrijf? Jazeker, Christiaan is een jaar geleden naar de Kamer van Koophandel gestapt om CVN Watersport op te richten. Een koerswijziging ten opzichte van zijn opleiding op het Hoornbeeck. “Mijn vader heeft een machinehandel en repareert alle soorten motoren. Ik heb van jongs af aan gesleuteld en vervolgens de vierjarige opleiding Eerste Monteur Personenauto’s gedaan. Daarnaast heb ik iets met watersport, op mijn 16e had ik al een vaarbewijs dat ik pas na mijn 18e mocht gebruiken.”

Dat varen deed hij op de Rijn, eerst met een rubberboot en later met een consoleboot en speedboot. Van het een kwam het ander. Hij sleutelde in de avonduren – naast een baan bij een truckbedrijf – aan bootmotoren en besloot vervolgens ook vaartuigen te gaan verkopen.

Gewoon doen

“Ik begon een jaar geleden, midden in de coronatijd. Dat bleek een goede tijd, mensen gingen minder op vakantie.” Hij heeft inmiddels een vaste leverancier voor nieuwe boten en verzorgt ook reparatie en onderhoud. Het verkopen leert hij in de praktijk. “Het was een flinke overstap, van sleutelen naar verkopen. Ik ben het gewoon gaan doen en gebruik Marktplaats, Facebook en websites als Botentekoop.nl. Dat ik zowel techniek als commercie kan is een groot voordeel.”

Inmiddels is er een nieuwe website in ontwikkeling – www.cvnwatersport.nl – dus op dat punt hoeft Rosanne niet meer bij te springen. Of Christiaan binnenkort een huwelijksbootje aanschaft? Daar zouden we het in dit artikel niet over hebben.

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2021-2022, een uitgave van het Hoornbeeck College.