Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Oud-Hoornbeeckers Steven en Ronnie werden samen ondernemer

Twaalf jaar waren oud-Hoornbeeckstudenten Steven Pluimers en Ronnie Verhoeks toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten. In de eerste klas op het Van Lodenstein College in Barneveld. Vanaf die eerste schoolweek zijn ze vrijwel onafscheidelijk. 

Hun kameraadschap groeide bovendien op natuurlijke wijze uit tot ondernemerschap. Het resultaat? Pluimers en Verhoeks, een installatiebedrijf voor elektrotechniek, domotica en beveiliging. Het duo installeert en monteert in feite alles waar een draadje aan hangt.

Webshop

De oud-Hoornbeeckers deden op de locatie Amersfoort eerst twee jaar niveau 2, toen anderhalf jaar niveau 3 om af te sluiten met een jaartje niveau 4. Ze volgden de opleiding Monteur Elektrotechniek en aansluitend Leidinggevend Monteur/Werkvoorbereider. In hun vrije tijd zetten ze een webshop op met producten voor bedrijfswageninrichting. Dat floreerde best aardig en was ‘leuk voor erbij’. “Maar”, zegt Steven Pluimers, “toen we een jaar of twintig waren, ontdekten we dat er geen volledige boterham mee te verdienen was. Daarvoor was het gewoon niet rendabel genoeg.”

‘Je wilt meer, kunt meer en zoekt meer vrijheid’

De webshop werd van de hand gedaan en na hun afstuderen gingen beiden aan de slag bij grote elektrotechnische bedrijven in de regio Barneveld. Dat ging jarenlang prima, maar het ondernemerschap bleef een wens van beiden. Ronnie Verhoeks: “Je wilt meer, je kunt meer en je zoekt meer vrijheid. Daarom zijn we op 1 mei 2017 gestart. Ik werkte eerst alleen, na anderhalf jaar is Steven erbij gekomen.” “We verwachtten een rustige opbouw, maar het werk is geëxplodeerd”, vult Steven aan. “Hoe dat kwam? Deels door de goede economie, maar ook omdat we een complete visie op installaties hebben. En je straalt uit wat je maakt.” In de beginfase verhuurden ze zichzelf voor projecten van anderen, maar al snel deden ze ook zelf projecten.

Eigen formule

Op min of meer natuurlijke wijze hebben de beide oud-studenten een eigen werkformule ontwikkeld die lijkt op twee zzp’ers die intensief samenwerken. “Klanten vonden het eerst best opmerkelijk dat we altijd met z’n tweeën komen”, vertelt Ronnie. Dat lijkt vanuit de klant best begrijpelijk, twee man betekent immers dubbele uren en dubbele kosten. “Maar in de praktijk biedt het zowel klanten als onszelf veel voordelen ten opzichte van iemand die alleen werkt. Samen werk je veel sneller en efficiënter, zeker als je bent ingespeeld op elkaar. Je kunt uit met één bus, dat bespaart op kosten en voor onszelf is het veel gezelliger. Bovendien: met z’n tweeën kun je ook grotere projecten aan.”

'Samen werk je veel sneller en efficiënter, zeker als je bent ingespeeld op elkaar'

47 appartementen

Dat laatste blijkt uit de actuele projectenlijst van het bedrijf. Naast particuliere opdrachten die ze met veel plezier aanpakken, doen ze inmiddels ook de volledige installatie in 26 woningen in Barneveld en 47 appartementen in Nieuwegein. “Nu is de grootste uitdaging om goed om te gaan met de groei”, aldus Steven. “Ga je personeel aannemen?”, valt Ronnie hem bij, “eigenlijk willen we dat niet, want zoals nu werkt het super.” Inmiddels hebben ze wel een vaste zzp’er, want het duo wil wel snel blijven schakelen met klanten.

Zegen

Hun opleiding op het Hoornbeeck College was een solide basis voor hun werk én ondernemerschap. “Qua onderwijs en lesstof was het Hoornbeeck super”, vindt Steven. “Tegelijk ligt het ook aan jezelf, wij gingen er vol gas tegenaan en liepen soms voor op de planning van school. Eén van de docenten zei altijd: je zit hier voor jezelf.”

'Qua onderwijs en lesstof was het Hoornbeeck super'

Ook op de identiteit kijken ze met waardering terug. “De school sloot precies aan op wat je van huis mee kreeg. Die identiteit moet de school vasthouden, ja ook om onderscheidend te zijn. Tijdens het werk zeggen we wel eens tegen elkaar: wat is het toch een zegen dat we dit allemaal hebben gekregen. Waaraan hebben wij dit verdiend?”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2020-2021, een uitgave van het Hoornbeeck College. Bekijk hier het hele magazine