Hoornbeeck College
Locaties

Het duurde even, maar nu zit José helemaal op haar plek als managementassistente

José is Managementassistente

In de rubriek ‘Op mijn plek’ volgen we oud-Hoornbeeckers die inmiddels helemaal hun plek hebben gevonden in het werkveld. Met deze keer: José, die na een aantal verschillende banen nu managementassistente is bij een consultancybureau.

Ik stond in dubio na de havo”, zegt José Grolleman-Vlastuin. “Ik had al verkering en er was geen hbo-opleiding die me zo aansprak dat ik er echt vier jaar voor wilde gaan.” Ze kiest daarom de sprintopleiding Managementassistente-Directiesecretaresse van het Hoornbeeck College. “Mijn ouders hebben een agrarisch bedrijf. Ik vond het altijd al leuk om daar ‘achter de schermen’ wat te doen. Administratie, telefoon of bijvoorbeeld een presentatie of folder maken.”

Minder gehecht

De opleiding sluit aan bij wat ze zoekt, maar duurt slechts één jaar. “Eigenlijk te kort, in zo’n periode hecht je je minder aan een school. De opleiding was qua niveau en hoeveelheid stof goed te doen. Ik kijk heel positief terug op de docenten, de sfeer en de gezelligheid. De dag- en weekopeningen geven het Hoornbeeck een duidelijke meerwaarde. Het was een warme school, een prettige tijd.”

Het duurt even voor ze op haar plek is

Als José afstudeert in 2012 liggen de banen niet voor het oprapen, de economie bevindt zich in een recessie. Het duurt even voor ze op haar plek is. “Ik werkte kort bij twee verschillende bedrijven en kreeg daarna een baan op de advertentieafdeling van het Reformatorisch Dagblad. Dat paste meer bij mij.”

Werk uit handen

Als José kinderen krijgt en de reisafstand naar haar werk te groot wordt, stapt ze over naar haar huidige functie: managementassistente bij E&M Consultants, waar ze twee dagen per week werkt.

“Die baan sluit het meeste aan bij mijn opleiding. Ik doe er veel verschillende werkzaamheden: van bijeenkomsten organiseren tot het opzetten van een flyer, van de website up-to-date houden tot het regelen van een presentje en het uitzetten van vacatures. De functie is ontstaan om de eigenaren, die alles zelf deden, werk uit handen te nemen.” Precies wat José graag doet!

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2022-2023, een uitgave van het Hoornbeeck College.

Meer artikelen uit de rubriek ‘Op mijn plek:’