Hoornbeeck College
Locaties

Skills Heroes: Hoornbeeck-finalisten stellen zich voor!

Op 23 en 24 maart is het zover: de finale van de Skills Heroes, oftewel #SkillsTheFinals! Maar liefst 8 Hoornbeeck-studenten zijn door naar de finale. Dit zijn ze!

Sharon Meeuwsen

Opleiding: Verkoopspecialist
Locatie: Rotterdam

Opleiding? In 2022 rondde ik de opleiding Verkoopspecialist BBL in Goes af. Een gave opleiding waar ik veel geleerd. Om mijn kennis te vergroten ben ik verder gegaan met de opleiding Retailmanager BBL in Rotterdam, die ik deze zomer hoop af te ronden.

Hoe bereid je je voor op de finale? Inmiddels hebben we alle informatie voor de wedstrijd en weet ik globaal wat me te wachten staan. Vooraf spreek ik met mijn docenten alle opdrachten door. Zij geven waardevolle adviezen.

Zenuwen? Nou dat valt gelukkig reuze mee. De training met de andere Hoornbeeck-finalisten heeft goed geholpen.

Zin in? Ja! Op een schaal van 1 tot 10 zeker een 10. Ik doe voor ’t eerst mee en vind het een leuke uitdaging en nu al een ontzettend gave ervaring!

Leendert-Jan Floor

Opleiding: Software Development
Locatie: Amersfoort

Wat ga je doen? Tijdens de finale moet ik een applicatie schrijven. Wat voor applicatie dit moet zijn hoor ik pas op de dag zelf.

En hoe bereid je je voor?  In mijn vrije tijd ben ik veel aan het oefenen door te programmeren. Ik geloof dat het een pittige wedstrijd zal worden. De andere finalisten zijn waardige tegenstanders!

Zenuwen? Dit is toch wel groter dan de kwalificatiewedstrijd, dus ik ben wel een beetje zenuwachtig.

Zin in? Ja, ik heb er heel erg veel zin in!

Ardie Wildeman

Opleiding: Software Ontwikkelaar
Locatie: Amersfoort

Zin in? Uiteraard, het is een mooie kans op verbetering van mijn vaardigheden en het laten zien wat ik er op dit moment mee kan.

Zenuwen? Beetje gespannen, niet extreem maar het blijft een nieuwe ervaring. Over het algemeen kan ik hier het beste mee omgaan door goed voor te bereiden en veel te bespreken met mijn docent.

Hoe bereid je je voor? Voorbereiding kan uit meerdere elementen bestaan, zoals: mentale weerbaarheid, kennis, communicatie met teamgenoot. Voor de mentale weerbaarheid hebben we al een training gehad vanuit Hoornbeeck (deze was dan wel voor de kwalificatierondes).

Kennis is toch echt oefenen en goed reflecteren erop. Zo heb ik bijvoorbeeld de hackomgeving van de kwalificatieronde gehackt.

De communicatie met mijn teamgenoot probeer ik te bevorderen door niet te veel druk op hem te leggen maar tegelijkertijd wel een beetje te motiveren. Bij de kwalificatieronden ging dit redelijk goed.

Jan van de Mheen

Opleiding: Allround Metselaar
Locatie: Amersfoort

Eerder meegedaan? Ja, vorig jaar eindigde ik op het podium met brons.

Zenuwen? Gaat wel goed.

Zin in? Erg veel! Ik weet nog niet wat ik precies moet doen maar ik ga metselen.

Peter de Ruijter

Opleiding: Expert IT systems and devices
Locatie: Amersfoort

Wat ga je doen? Alle kennis die ik op school heb opgedaan toepassen en goed samenwerken met mijn teamgenoot.

En hoe bereid je je voor? Ik bereid me voor door de informatie vooraf goed door te nemen.

Zenuwen? Valt mee. Ik ben vooral benieuwd naar de opdrachten.

Zin in? Ja, veel zin in! Leuk om allemaal mee te maken en te zien hoe je tegen andere scholen presteert. En ik vind dat school het goed heeft geregeld voor alle kandidaten.

William Aarnoudse

Opleiding: Expert IT Systems and Devices
Locatie: Rotterdam

Wat ga je doen? Iets met computers en Wifi-netwerken… De details weet ik nog niet, maar zover ik nu kan zien gaan we aan de slag met de ICT-omgeving voor een fictief zorgcentrum.

En hoe bereid je je voor? Afgelopen week hebben we een hands-on gehad met de producten van HPE en Aruba, die we gaan gebruiken tijdens de finale. Daarnaast kan ik me op mijn stage goed voorbereiden met de apparatuur en staan de docenten me graag bij.

Zenuwen? Haha, de zenuwen. Het valt nu nog mee, maar op het moment van de prijsuitreiking praat ik waarschijnlijk anders. Het is voor de ICT-opleidingen van Hoornbeeck Rotterdam de eerste keer dat we meedoen. Dat geeft extra motivatie en misschien ook wel een klein beetje extra druk. We gaan voor een plekje in de top 3!

Zin in? Heel veel! Alleen de voorbereidingen zijn al leuk! Zo ben ik vorige week op het hoofdkantoor van Hewlett Packard Enterprise Netherlands geweest (vast wel bekend bij mede-ICT’ers). Daar kom je normaliter als student niet zo snel!

Elise Witte

Opleiding: Financieel administratief medewerker
Locatie: Goes

Hoe bereid je je voor? Om me voor te bereiden probeer ik alles nog een keer goed door te nemen wat we in deze 3 jaar hebben gehad.

Zenuwen? Die heb ik gelukkig nog niet, we gaan gewoon proberen. Bij de finale ga ik proberen rustig te blijven en vooral mijn best doen.

Zin in? Ja, ik heb er mega veel zin in en ik hoop er veel van te gaan leren.

Leander van Maren

Opleiding: Ondernemer Retail
Locatie: Rotterdam

Eerder meegedaan? Ja, vorig jaar als verkoopspecialist.

Hoe bereid je je voor? Ik heb al wat voorinformatie ontvangen over de opdrachten die terug gaan komen. En door met de docenten te overleggen en voor te bereiden wat zij adviseren. Alle docenten en leerlingen die mij daarin helpen en aanmoedigen wil ik dan ook op voorhand bedanken!

Zenuwen? Wel een beetje spannend ja, omdat ik niet precies weet wat er gaat komen. Dat kunnen moeilijke vragen zijn, of ik moet ik iets doen wat ik nog nooit gedaan heb.

Zin in? Ja, ik heb er best veel zin in en ben benieuwd wat er gaat komen.

Benieuwd hoe het eraan toe gaat bij deze mbo vakwedstrijden? Kijk onze Youtube-serie #Skills eens terug. We volgden de kandidaten van de kwalificatierondes tot de finale, en eindigden op het podium!