Hoornbeeck College
Locaties

Skills Heroes: Hoornbeeck-finalisten stellen zich voor!

Op 21 en 22 maart is het zover: de finale van Skills Heroes, oftewel #SkillsTheFinals! Dit jaar vind je ons in De Brabanthallen, want Hoornbeeck is natuurlijk van de partij. Vijf van onze finalisten stellen zich aan je voor!

Nick Kuzee (19)

Opleiding: Verpleegkunde
Locatie: Goes

Ervaring met Skills? Niet met Skills Heroes, wel met Skills Talents. Daarbij won ik op de nationale finale van 2020 een zilveren medaille. Toen wist ik meteen dat ik graag mee zou doen aan Skills Heroes, maar dan voor het beroep waarvoor ik studeer.

Hoe ziet de finale eruit voor jou? Ik krijg allerlei verschillende casussen, van een situatie in het ziekenhuis op de MDL tot een hospice, de psychiatrie, thuiszorg etc. Tijdens de casussen gebeuren er onverwachte en acute dingen waarop ik tijdig moet anticiperen om de patiënt stabiel te krijgen. Communicatie, observatie en geduld is daarbij erg belangrijk. Ook moet ik laten zien dat ik de verpleegtechnische handelingen beheers, zoals het inbrengen van een infuus, bloedprikken, wondzorg en vitale functies meten.

Welke tip van de mental training zet jij straks in? Als ik bezig ben, staat er waarschijnlijk veel publiek bij de stand. Dat kan zorgen voor veel afleiding. De belangrijkste tip die ik daarom meeneem, is dat je altijd moet beseffen waar je voor strijdt. Dus als je afgeleid wordt, is het belangrijk de aandacht weer te leggen bij dat waarvoor je gekomen bent!

Zin in? Enorm veel! Dit is een grote uitdaging voor mij waarbij ik het beste uit mezelf kan halen en laten zien. Ik wil toekomstige studenten warm maken voor het prachtige maar zware beroep in de gezondheidszorg. Tijdens de finale hoop ik leuke contacten te maken en ook een beetje te genieten van de wedstrijden.

Ivo Nipius (17)

Opleiding: Expert IT Systems & Devices
Locatie: Rotterdam

Ervaring met Skills? Nee, nog nooit eerder meegedaan. Ik heb overigens wel contact met de vorige deelnemer van de Skills-wedstrijden, William Aarnoudse.

Hoe ziet de finale eruit voor jou? De opdracht die we krijgen is nog een verrassing natuurlijk, maar er zullen een hoop aspecten van de opleiding inzitten, zoals het beheer van servers, werkplekken, en online-omgevingen. Op mijn stagebedrijf krijg ik de ruimte om me voor te bereiden door te oefenen met opdrachten van vorige jaren.

Zenuwen? Gelukkig niet. Ik word goed begeleid en weet dat ik goed ben in mijn vak 🙂

Welke tip van de mental training gaat mee naar de Brabanthallen? Dat je afleiding niet kunt vermijden. Het is vooral belangrijk om je focus weer te leren herpakken!

Zin in? Ja! Ik ben benieuwd wat de opdrachten zullen zijn en hoe de wedstrijd zelf in elkaar zit. Ik hoop dat er veel mensen komen kijken!

Marco van de Steeg (18)

Opleiding: Allround Plaatwerker
Locatie: Barneveld (BTO)

Hoe bereid jij je voor op de finale? Ik heb de afgelopen tijd 2,5 dag per week geoefend met TIG-lassen.

Welke tip uit de mental training ga jij onthouden? Rustig blijven als het fout gaat!

Zin in? Ja ik heb er erg veel zin in, en ben tot nu toe nog niet zenuwachtig.

Pieter Verweij (17)

Opleiding: Software Development
Locatie: Amersfoort

Hoe bereid jij je voor op de finale? Als software developer heb ik vaardigheden gekregen die ik moet kunnen voor de finale, zoals het ontwikkelen van een API. Die vaardigheden probeer ik al in wat eigen projecten te gebruiken om goed voorbereid te zijn.

Welke tip van de mental training neem je mee naar Den Bosch? Als je wat pessimistisch wordt, moet je gewoon denken: ik kan doen wat ik kan, en dat is genoeg!

Zenuwen? Nee, ik voel me niet gestrest. Het is leuk als je hoog scoort, maar zo niet, dan verlies je ook niets.

Zin in? Ja, ik zie er wel naar uit! De kwalificatieronde was ook leuk, ik mocht toen in een hotel slapen omdat het in Leeuwarden was. Ik verwacht dat het nu net zo’n leuke ervaring wordt.

Martien van Vliet (17)

Opleiding: Software Developer
Locatie: Amersfoort

Hoe bereid jij je voor op de finale? Ik ben me elke dag op stage aan het voorbereiden en ben ook in m’n vrije tijd hard aan het oefenen met projectjes van mezelf.

Zenuwen? Nog geen last van, maar dat zal wel meer worden als we dichter bij de finale komen.

Welke tip uit de mental training neem jij mee? Hoe je om moet gaan met tegenslagen.

Zin in? Ja, ik heb veel zin in de wedstrijd en wens iedereen veel succes in de finale. Moge de beste winnen! 😛

Benieuwd hoe het eraan toe gaat bij deze mbo vakwedstrijden? Kijk onze Youtube-serie #Skills eens terug. We volgden de kandidaten van de kwalificatierondes tot de finale, en eindigden op het podium!