Hoornbeeck College
Locaties

Telefoneren, notuleren, agenda's maken: Hannah wil secretaresse worden

Hannah koos voor secretaresse

Praktijkvakken als telefoneren, vergaderen en notuleren, zakenreizen: Hannah houdt ervan om bezig te zijn. Ze is eerstejaars student Office- en Managementsupport op het Hoornbeeck College.

“Vroeger wilde ik juf worden, net als iedereen bij mij in de klas.” Een beroepenmarkt op het Gomarus bracht daar verandering in. “Secretaresse worden, dat leek me ook wel wat. Ik heb nog even getwijfeld, stewardess sprak me ook aan.” De voorlichting over de studierichting ‘Office- en management support’ trok haar uiteindelijk over de streep. “Ik heb nog een eendaagse stage bij de mevrouw die de voorlichting gaf gedaan, en toen dacht ik: wat een leuk beroep!”

Na de eendaagse stage dacht ik: wat een leuk beroep!

Hannah heeft er wel wat voor over, elke dag reist ze twee uur heen en twee uur terug vanuit Brakel naar het Hoornbeeck College in Amersfoort. “Ik heb ook bij Schoevers gekeken, maar dat was duur en eigenlijk zag ik geen verschil met deze opleiding. Bovendien wilde ik liever naar een christelijke school.” De reistijd gaat snel voorbij, ze reist samen met vriendinnen uit de buurt, dat is altijd gezellig. Net als haar klas waar 11 meiden in zitten: “We kennen elkaar goed, ik heb het erg naar mijn zin op school.”

Praktijkvakken

Hannah vindt de praktijkvakken het leukst. “We hebben natuurlijk basisvakken als Engels, economie en computervaardigheden, maar ik vind vooral praktijkvakken als telefoneren, vergaderen en notuleren, zakenreizen en zo leuk. Ik hou van bezig zijn.” De eerste stage is haar heel goed bevallen: “Ik liep mee met de secretaresse, ze legde alles uit. Later mocht ik zelfstandig agenda’s maken en vergaderingen notuleren. Ook heb ik achter de receptie gezeten.” En als ze klaar is met haar studie? “Dan wil ik graag op een kantoor aan de slag als secretaresse!”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2020-2021, een uitgave van het Hoornbeeck College. Bekijk hier het hele magazine