Hoornbeeck College
Locaties

Ilona doet de opleiding Office en Management: hoe was haar eerste jaar?

Ilona doet Office en Management

In de rubriek ‘Het eerste jaar van’ vragen we studenten hoe het eerste jaar van hun opleiding hen beviel. Met deze keer Ilona, die stageliep bij een autobedrijf. “In de derde en vierde klas wist ik dat ik deze opleiding wilde volgen. Ik heb graag contact met mensen.”

Tweedejaars student Ilona Bronkhorst uit Uddel volgt de opleiding Office en Management. “Ik had bijbaantjes bij de supermarkt en bakker en vond het contact met klanten erg leuk.” Op haar eerste studiejaar kijkt ze met plezier terug. “Eerst twee periodes van tien weken op school, toen tien weken stage en vervolgens weer een periode op school.”

Nieuwe vakken

Naast Nederlands, Engels, Duits en Godsdienst kreeg ze ook nieuwe vakken. Ze leerde werken met Excel, Word en PowerPoint, verdiepte zich in digitale tools en kreeg les in secretariële vakken als Hospitality, Notuleren, Telefoneren en Time Management. Ook het onderwerp zakenreizen kwam aan bod. “Jammer genoeg zonder reisje.”

"App maar als je hier later wilt werken, zeiden ze bij mijn stage"

Stage bij Broekhuis

Haar eerste stage regelde Ilona zelf, bij autobedrijf Broekhuis Volvo in Harderwijk. Daar kreeg ze een plek aan de balie als medewerker sales support. Ilona regelde er allerlei zaken rond de aflevering van verkochte auto’s. “Er was steeds genoeg te doen.” Haar werkgever was zo tevreden dat ze in de zomermaanden vakantiewerk deed bij het bedrijf. “En app maar als je hier later wilt werken, hebben ze gezegd.”

Geen grote school

Over twee jaar hoopt Ilona het diploma op zak te hebben en dan gaat ze een baan zoeken. “Ik heb echt zin om te gaan werken.” Bij Broekhuis? Dat zou zomaar kunnen. Tot die tijd gaat ze naar het Hoornbeeck College in Apeldoorn en daar voelt ze zich thuis. “Iedereen gaat gewoon goed met elkaar om. Het is niet zo’n grote school, maar dat is juist fijn. Je kent er snel veel mensen. Ik heb het er goed naar mijn zin.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2022-2023, een uitgave van het Hoornbeeck College.