Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Sanne is automonteur: 'Klanten vinden het leuk om een vrouw in de garage te zien'

In de rubriek ‘Daar leer je voor’ gaan we langs bij oud-studenten die een mooie baan hebben. Dit keer: Sanne Klijnsmit, automonteur bij Volkswagendealer Ames.

Naam: Sanne Klijnsmit
Opleiding: Eerste Autotechnicus BBL niveau 3
Huidige baan: automonteur

Apk’s uitvoeren, olie verversen, kapotte onderdelen repareren: Sanne is niet bang om vieze handen te krijgen. Ze werkt als automonteur bij Volkswagendealer Ames in Oud-Beijerland. “Het is superleuk werk. Je bent lekker met je handen bezig en geen dag is hetzelfde. Klanten vinden het leuk om ook een vrouw in de garage te zien!”

'Je bent lekker met je handen bezig en geen dag is hetzelfde!

Eerst wilde ze bij de politie, maar tijdens een meeloopstage stapt ze van dat idee af. Iets te eentonig, vindt ze. Ze gaat werken bij het autobedrijf van haar vader en dat vindt ze zo leuk, dat ze na de havo aan de slag gaat bij Ames Autobedrijf en de opleiding Eerste Autotechnicus gaat volgen. Vier dagen werken, één dag school.

Mannenwereld

In haar klas zit nog één ander meisje, verder alleen maar jongens – en ook haar collega’s zijn alleen maar mannen. “Het is echt een mannenwereld, maar het is supergezellig. Af en toe nemen we elkaar in de maling en halen we een geintje uit met elkaar. Dat maakt het werk zo leuk. Het is geen kantoorbaan, je hoeft niet stil te zitten.”

Sanne gaat zich nog verder specialiseren: op het mbo Rijnland in Gouda volgt ze de opleiding Technisch Specialist niveau 4, waarbij je nog dieper ingaat op complexe storingen. “Jammer dat die opleiding niet op het Hoornbeeck is, anders was ik weer daarheen gegaan!”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2021-2022, een uitgave van het Hoornbeeck College.