Hoornbeeck College
Locaties

Daar leer je voor: Petrisia is teamleider in het ziekenhuis

In de rubriek ‘Daar leer je voor’ gaan we langs bij oud-studenten die een mooie baan hebben. Dit keer: Petrisia Eerland, teamleider in het Bravis Ziekenhuis.

Naam: Petrisia Eerland
Opleiding: Directiesecretaresse/ Management Assistent
Huidige baan: Teamleider polikliniek cardiologie, Bravis Ziekenhuis
Leeftijd: 25

Ze is 25 jaar en geeft nu al leiding aan twintig medewerkers. Op de havo was Petrisia niet gemotiveerd, inmiddels heeft ze de smaak van het werken én studeren te pakken. Na havo 3 besluit ze de secretaresseopleiding te gaan doen. Haar eindstage doet ze bij het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. “Toen ik daar op gesprek kwam, zeiden ze dat ze altijd blij zijn met stagiaires van het Hoornbeeck College. We staan bekend als doorpakkers.”

‘Misschien weet je nu nog niet wat je wilt, maar je komt wel waar je wezen moet’

Na haar stage mag ze in het ziekenhuis blijven werken en pakt ze ondertussen een nieuwe studie op: Management in de Zorg aan de Hogeschool Rotterdam. En ze is nog steeds niet uitgeleerd. Op dit moment studeert ze Innovatie in Zorg en Welzijn aan de Hogeschool Utrecht. “Door mijn werk ben ik in de opleiding gerold, en zo blijf ik verder rollen! Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met anderen. Ik vind het mooi om iets te kunnen betekenen voor de mensen hier op mijn afdeling. Naar de toekomst toe wil ik meer doen met vernieuwingen in de zorg, zoals de digitalisering in de polikliniek.”

Blijf je ontwikkelen

“Als je als 15- of 16-jarige op het Hoornbeeck komt, kan het zijn dat je nog niet precies weet wat je wilt. Maar staar je daar niet blind op. Als je iets gaat doen, betekent dat niet dat je daar voor de rest van je leven aan vastzit. Er zijn zoveel andere mogelijkheden. Zoek wat het dichtstbij je ligt en ga je ontwikkelen. Je komt wel waar je wezen moet.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2021-2022, een uitgave van het Hoornbeeck College.