Hoornbeeck College
Locaties

Kraamverzorgster Corine: ‘Ik houd ervan om wat extra’s te doen voor het gezin!’

In de rubriek ‘Daar leer je voor’ gaan we langs bij oud-studenten die een mooie baan hebben. Dit keer: kraamverzorgster Corine den Besten.

Baby geboren in omgeving Gouda? Grote kans dat Corine dan wordt opgeroepen om acht dagen lang bij het gezin te komen helpen. Als kraamverzorgster begeleidt ze moeder en baby bij borst- of flesvoeding, zorgt ze voor de overige kinderen en doet ze huishoudelijke taken. Daarnaast houdt ze ervan om wat extra’s te doen. “Ik maak voor de moeder dagelijks een fruithapje – in een wijnglas is extra feestelijk! En als er tijd voor is, een spelletje doen of kleuren met de kinderen.”

'Je hebt ook gezinnen waarvan je blij bent dat je na een week weg mag'

Corine houdt van het contact met anderen, vooral met baby’s en kinderen. Ze koos voor de opleiding Verzorgende IG, toen nog een combinatie met Maatschappelijke Zorg. “Het was vooral toegespitst op ouderen- en gehandicaptenzorg, dus het was heel breed. De stages waren super geregeld. Het is handig om stage te lopen in verschillende richtingen, dan kun je ontdekken wat bij je past.”

Corine den Besten

Leeftijd: 25
Gevolgde opleiding: Verzorgende IG (in combinatie met Maatschappelijke Zorg)
Huidige baan: Kraamverzorgster
Afstudeerjaar: 2018

Afwisselend

Ze heeft veel plezier in haar werk. “Elke keer is het weer een nieuw gezin en een nieuw huis. Dat maakt het werk zo afwisselend. Anderhalf jaar geleden was ik bij een tweeling. Dat was extra druk, maar heel leuk. Gelukkig was ik met een collega. Met twee baby’s ben je veel tijd kwijt aan voeding – tussendoor kun je net even iets doen en je boterham eten, dan is de volgende voeding alweer aan de beurt. De broer van de tweeling vond het jammer dat we weggingen, helemaal omdat hij dacht dat we de baby’s mee zouden nemen!

Je hebt ook gezinnen waarvan je blij bent dat je na een week weg mag. Dan heb je geen klik of is het huis ontzettend vies – vreselijk! Maar dat hoort er gewoon bij. De leuke gezinnen hebben gelukkig de overhand.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2021-2022, een uitgave van het Hoornbeeck College.