Hoornbeeck College
Locaties

Het aanbrengen van metalen platen op een staalconstructie is een uitdaging. Dit zijn bijvoorbeeld sandwichpanelen, profielplaten of golfplaten voor daken. Vind je het mooi om metalen platen te bevestigen op een schuur, fabriekshal of kantoorgebouw dan is de opleiding ‘monteur metalen daken en gevels’ echt iets voor jou. Het monteren vraagt de nodige vakkennis. Sommige daken zijn plat en andere schuin. Ook zijn er verschillende vormen van gevels.

Tijdens de opleiding leer je over het bewerken en monteren van metalen beplating. Daarbij moet je ook denken aan de isolatie en afwatering van gevels en daken. Voor de verschillende vaktechnische vaardigheden krijg je op school de theoretische en praktische achtergrond. Op deze wijze leer je op een afwisselende en goede manier hoe je bijvoorbeeld een lichtstraat in een stalen dak moet maken.

Naast het monteren zal je ook daken of gevels moeten repareren. Veilig werken is voor jou samen met je collega’s heel belangrijk. Het werken aan metalen daken en gevels is afwisselend en uitdagend: iets voor jou?

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
Beeld opleiding Dak en Wand

Met een diploma op zak…

Als monteur metalen daken en gevels maak je onderdelen voor uitwendige scheidingsconstructies. Onder begeleiding van een directe leidinggevende of voorman bewerk je metalen platen tot onderdelen voor daken en gevels. Vakwerk waarvoor je oog voor kwaliteit moet hebben.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor de mbo-opleiding op niveau 3.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Monteur Metalen Daken en Gevels moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.