Hoornbeeck College
Locaties

Ben jij op zoek naar een vervolgopleiding op het Hoornbeeck College in Gouda?

Hieronder vind je alle informatie over de opleidingen die op onze locatie worden aangeboden. Kijk snel verder!

Locatievideo

 • Bouwkunde

  Jij bent het liefst met je handen bezig en ziet graag resultaat van je werk. Je werkt vaak buiten op een bouwplaats. Ook in barre weersomstandigheden neem je je verantwoordelijkheid en weet je van doorzetten. Jij gaat voor de beste kwaliteit. Verantwoordelijk werk, maar met jou staat alles als een huis!

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding Bouwkunde

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Beveiliging (sector Dienstverlening)

  Je houdt van structuur en discipline, voelt je verantwoordelijk en bent niet bang om je grenzen te verleggen. En, niet onbelangrijk: je kunt tegen een stootje! De opleiding Beveiliger bereidt je voor op werk in de veiligheidsbranche, of dat nu bij de politie, defensie, (winkel)surveillance of detentietoezicht is. Dit vak leer je niet alleen binnen de schoolmuren: je gaat zoveel mogelijk het veld in. Je oefent in samenwerking en assertiviteit en doet grensverleggende activiteiten. In verschillende overheids- en beveiligingsinstellingen ontdek je hoe de beveiligers te werk gaan. Zie je jezelf al in dat uniform?

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding Beveiliging

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Economie

  Commercieel (BOL)
  Vind je het niet erg om op mensen af te stappen en heb je commercieel inzicht? Jij weet op een ontspannen manier mensen voor je te winnen en voert het verkooptraject uit. Je leert alles voer marketing, sales en accountmanagement.

  Business Services (BOL)

  Business Support

  Jij helpt graag mensen op kantoor. Als Business Support medewerker ben jij de steunpilaar van een bedrijf of een afdeling. Je helpt je klanten en je collega’s bij allerlei organisatorische en financiële taken. Soms ben je ook de gastheer of –vrouw van het bedrijf: je ontvangt klanten en stuurt hen naar de juiste persoon. Tijdens deze opleiding leer jij hoe je een goede assistant wordt die optimaal ontzorgt! Met jouw hoge gevoel van verantwoordelijkheid en toewijding is deze opleiding je op het lijf geschreven.

  Na deze opleiding is het mogelijk om door te stromen op twee van de uitstroomprofielen Finance & Control, Officemanagement, Juridisch & HRM of Marketing & Communicatie.

  Finance & Control

  Jij helpt graag mensen op kantoor. Daarvoor wordt je breed opgeleid. Percentages, rekeningen, belastingen: daar begin jij niet van te zweten! In het eerste jaar leer je de basiswerkzaamheden voor een medewerker Business Support. Daarna ga je je specialiseren in het financiële vak. Als medewerker Finance & Control verzorg je de financiële administratie van een bedrijf of instelling. Hiermee ondersteun je het management in hun bedrijfsvoering en beleidsbeslissingen. Ook is het mogelijk om met deze opleiding te gaan werken op een accountantskantoor of administratiekantoor. Dan ben je bezig met financiële dienstverlening aan heel veel verschillende bedrijven. Gegevens invoeren, controleren en verwerken in rapportages behoren tot je takenpakket. Jij werkt nauwkeurig en zorgt ervoor dat alles onderaan de streep klopt. Op basis van deze informatie geef je adviezen aan het management of aan klanten: een verantwoordelijke taak! En dit combineer je ook nog eens met het prachtige uitstroomprofiel Juridisch & HRM of Marketing en Communicatie. Zo ben je als breed opgeleide student helemaal klaar voor het werkveld.

  Officemanagement

  Jij helpt graag mensen op kantoor. Daarvoor wordt je breed opgeleid. Jij mist geen deadline, krijgt dingen voor elkaar en houdt het overzicht – ook als er tien dingen tegelijk moeten gebeuren. In het eerste jaar leer je de basiswerkzaamheden voor een medewerker Business Support. Daarna ga je je specialiseren. Als Assistent ben je de rechterhand van de directie, ondersteun je een afdeling of zelfs een heel bedrijf. Een verantwoordelijke baan: de directie of jouw collega’s zien jou als steun en sparringpartner die ervoor zorgt dat alles tot in de puntjes is geregeld. Je neemt veel werk uit handen. Zo correspondeer je met belangrijke relaties in binnen- en buitenland, plan je vergaderingen in en organiseer je events. Ondertussen bewaak je deadlines, houd je (online) ontwikkelingen bij en maak je heldere overzichten. Geen dag is hetzelfde! En dit combineer je ook nog eens met het prachtige uitstroomprofiel Juridisch & HRM of Marketing en Communicatie.

  Juridisch & HRM

  Jij gaat graag opzoek naar details en wilt dat alles klopt volgens de wetgeving. Ook ondersteun je graag de collega’s op personeelszaken bij allerlei vraagstukken. Als medewerker Juridisch & HRM weet jij veel over het recht in Nederland. Je kunt mensen adviseren en ondersteunen bij ingewikkelde vraagstukken. Werk je voor een jurist of advocaat? Dan zijn het bijhouden van klantdossiers, het verzamelen van informatie en het volgen van juridische procedures belangrijke werkzaamheden. Jouw skills als accuraat werken en oog voor details zijn de basis voor een prachtige baan in dit vakgebied. Je volgt dit profiel in combinatie met
  Officemanagement of Finance & Control.

  Marketing & Communicatie

  Jij wordt blij als je reclames mag ontwikkelen voor jouw favoriete auto. Als medewerker marketing & communicatie sta jij altijd klaar voor de klant. Jij helpt hen een succesvolle (online) campagne te ontwikkelen, waarbij het schrijven van wervende teksten en het ontwerpen van mooie documenten belangrijk zijn. Je onderzoekt welk concept hiervoor het meest succesvol is: gebruik je social media, een banner, een vlog of de website? Tijdens de opleiding leer je hoe je projectmatig kunt werken en welke tools je kunt gebruiken om de communicatie vanuit de klant zo succesvol te laten zijn. Jouw creativiteit en doortastende aanpak zorgen ervoor dat deze opleiding echt bij jou past! Je volgt dit profiel in combinatie met Officemanagement of Finance & Control.

  Bedrijfsadministrateur (Sprint)

  Percentages, rekeningen, belastingen: daar begin jij niet van te zweten! Als Bedrijfsadministrateur verzorg je de financiële administratie van een bedrijf of instelling. Hiermee ondersteun je het management in hun bedrijfsvoering en beleidsbeslissingen. In de opleiding leer je om te gaan met
  allerlei financiële informatie en hoe je die verwerkt in financiële pakketten. Gegevens invoeren, controleren en verwerken in rapportages behoren tot je takenpakket. Jij werkt nauwkeurig en zorgt ervoor dat alles onderaan de streep klopt. Op basis van deze informatie geef je adviezen aan het
  management: een verantwoordelijke taak!

  Junior Assistent Accountant (Sprint)

  Als Junior Assistent-Accountant help je bedrijven met hun financiële administratie. Dat past bij jou, want je bent gek op cijfers, werkt nauwkeurig en levert kwaliteit. In de opleiding leer je om te gaan met financiële informatie zoals belastingaangiften en jaarrekeningen. Gegevens invoeren, controleren en rapportages maken horen bij je takenpakket. Jij zorgt dat alle info onderaan de streep klopt. Hiernaast ben je hét aanspreekpunt voor bedrijven als het om hun financiën gaat en geef je hen adviezen op basis van de cijfers. Een verantwoordelijke taak waar jij niet voor terugdeinst!

  Management assistent (Sprint)
  Jij mist geen deadline, krijgt dingen voor elkaar en houdt het overzicht. Je bent de rechterhand van de directie. Je correspondeert met belangrijke relaties, plant vergaderingen en conferenties, notuleert en rapporteert. Je bewaakt deadlines, houd ontwikkelingen bij en maakt heldere overzichten.

  Klik hier voor meer informatie van de opleidingen Economie

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographics
 • Gezondheidszorg (Verzorgende en Verpleegkunde)

  Jij hebt oog en hart voor de medemens en je wilt graag iets betekenen voor mensen die niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen, zoals ouderen, zorgvragers in een ziekenhuis, mensen met beperkingen of een psychiatrische ziekte.
  Je ondersteunt zorgvragers bij hun persoonlijke verzorging. Daarnaast verricht je verpleegtechnische handelingen, bijvoorbeeld injecteren.
  Je bent verantwoordelijk, sociaal en je kunt goed samenwerken. In je werk krijg je te maken met verschillende zorgvragers, hun familie en andere zorgverleners.

  Klik hier voor meer informatie over de opleidingen Gezondheidszorg.

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Helpende Zorg en Welzijn (Gezondheidszorg)

  Nadat je je cliënten hebt geholpen met wassen, aankleden en eten, is het tijd voor een wandeling. Heerlijk hoe ze genieten van het buiten zijn! ’s Middags maak je schoon en daarna is het tijd voor een gezellig potje bingo. Die glimlach van je cliënten, daar doe je het voor. Met jouw grote hart en aandacht voor anderen zit je als helpende zorg en welzijn helemaal op je plek. In je werk houd je je vooral bezig met verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken om anderen te helpen en te ondersteunen. Daar komen jouw gezonde portie geduld, inlevingsvermogen en respectvolle houding goed bij van pas.

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

  Klik hier voor informatie over onze zomerschool voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • ICT

  Jij bent gek op computers, gaat nauwkeurig te werk en houdt ervan om mooie dingen te maken. Komt iemand er niet uit met zijn computer, telefoon, netwerk of ander IT-systeem? Dan schiet jij te hulp!

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding ICT

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Retail en Logistiek

  Retail
  Je beheert bijvoorbeeld de winkelvoorraad, hebt veel klantcontact en presenteert je producenten op de beste manier.
  Logistiek
  Je zorgt voor het laden en lossen van goederen. Je controleert leveringen op aantal, houdbaarheid, kwaliteit en schade, plaatst ze in het magazijn of maakt ze gereed voor verzending. Het magazijn is jouw domein! Je leert alles over het logistieke proces.

  Logistiek plus (Chauffeursdiploma)

  Naast de opleiding Logistiek Medewerker of Logistiek Teamleider kun je ook je rijbewijs voor vrachtwagenchauffeur halen. Je werkt 4 dagen per week en komt 1 dag naar school voor je MBO diploma. Je wordt gedetacheerd via Aldivèr. Zo kom je te werken bij een erkend leerbedrijf in de transportsector en doe je werkervaring op.
  Het rijbewijs voor Vrachtwagenchauffeur haal je dus bij Aldivèr. In het intakegesprek zit er iemand van Aldiver bij, die alle uitleg hierover geeft.

  Klik hier voor meer informatie over de opleidingen Retail en Logistiek

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Welzijn (Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk)

  Basisjaar
  Je start je opleiding bij de sector Welzijn met een basisjaar. In dit jaar oriënteer je je op het werken in een welzijnsberoep. Je ontdekt welke opleiding bij je past. Je schrijft je in voor één van de drie onderstaande opleidingen. Het maakt eigenlijk niet uit voor welke opleiding je kiest, pas aan het eind van leerjaar 1 maak je je definitieve keuze.

  Pedagogisch Werk
  Jij houdt van kinderen, en kinderen houden van jou! Je wilt dan ook niets liever dan met kinderen werken. Je wilt graag kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en hebt daar creatieve ideeën voor.

  Maatschappelijke Zorg
  Jij wilt graag mensen helpen die tijdelijke of langdurige ondersteuning nodig hebben. Je begeleidt mensen met verslavingen, psychiatrische problemen of psychische stoornissen. Ook biedt je ondersteuning aan mensen met een beperking die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen.

  Sociaal Werk
  Jij houdt van de diversiteit van de samenleving en bent een echte verbinder! Als sociaal werker ondersteun jij mensen bij het functioneren in de samenleving en in hun eigen leefomgeving. Je staat midden in de maatschappij en bent de ogen en oren van de buurt.

  Klik hier voor meer informatie over de opleidingen Welzijn

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic

Contact decanen locatie Gouda

Heb je nog meer vragen over onze opleidingen of wil je graag een dag meelopen? Neem dan contact op met een van onze decanen: