Hoornbeeck College
Locaties

Ben jij op zoek naar een vervolgopleiding op het Hoornbeeck College in Gouda?

Hieronder vind je alle informatie over de opleidingen die op onze locatie worden aangeboden. Kijk snel verder!

Locatievideo

 • Bouwkunde

  Jij bent het liefst met je handen bezig en ziet graag resultaat van je werk. Je werkt vaak buiten op een bouwplaats. Ook in barre weersomstandigheden neem je je verantwoordelijkheid en weet je van doorzetten. Jij gaat voor de beste kwaliteit. Verantwoordelijk werk, maar met jou staat alles als een huis!

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding Bouwkunde

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Beveiliging (sector Dienstverlening)

  Je houdt van structuur en discipline, voelt je verantwoordelijk en bent niet bang om je grenzen te verleggen. En, niet onbelangrijk: je kunt tegen een stootje! De opleiding Beveiliger bereidt je voor op werk in de veiligheidsbranche, of dat nu bij de politie, defensie, (winkel)surveillance of detentietoezicht is. Dit vak leer je niet alleen binnen de schoolmuren: je gaat zoveel mogelijk het veld in. Je oefent in samenwerking en assertiviteit en doet grensverleggende activiteiten. In verschillende overheids- en beveiligingsinstellingen ontdek je hoe de beveiligers te werk gaan. Zie je jezelf al in dat uniform?

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding Beveiliging

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Economie (Commercieel, Financieel en Office- en Managementsupport)

  Commercieel
  Vind je het niet erg om op mensen af te stappen en heb je commercieel inzicht? Jij weet op een ontspannen manier mensen voor je te winnen en voert het verkooptraject uit. Je leert alles voer marketing, sales en accountmanagement.
  Office- en Managementsupport
  Jij mist geen deadline, krijgt dingen voor elkaar en houdt het overzicht. Je bent de rechterhand van de directie. Je correspondeert met belangrijke relaties, plant vergaderingen en conferenties, notuleert en rapporteert. Je bewaakt deadlines, houd ontwikkelingen bij en maakt heldere overzichten.
  Financieel 
  Percentages, rekeningen, belastingen: daar begin jij niet van te zweten! Je ondersteunt het management in hun bedrijfsvoering en beleidsbeslissingen. Je leert omgaan met allerlei financiële informatie en hoe je die verwerkt in financiële pakketten. Jij werkt nauwkeurig en zorgt ervoor dat alles onderaan de streep klopt.

  Klik hier voor meer informatie van de opleidingen Economie

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Gezondheidszorg (Verzorgende en Verpleegkunde)

  Jij hebt oog en hart voor de medemens en je wilt graag iets betekenen voor mensen die niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen, zoals ouderen, zorgvragers in een ziekenhuis, mensen met beperkingen of een psychiatrische ziekte.
  Je ondersteunt zorgvragers bij hun persoonlijke verzorging. Daarnaast verricht je verpleegtechnische handelingen, bijvoorbeeld injecteren.
  Je bent verantwoordelijk, sociaal en je kunt goed samenwerken. In je werk krijg je te maken met verschillende zorgvragers, hun familie en andere zorgverleners.

  Klik hier voor meer informatie over de opleidingen Gezondheidszorg.

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Helpende Zorg en Welzijn (Dienstverlening)

  Nadat je je cliënten hebt geholpen met wassen, aankleden en eten, is het tijd voor een wandeling. Heerlijk hoe ze genieten van het buiten zijn! ’s Middags maak je schoon en daarna is het tijd voor een gezellig potje bingo. Die glimlach van je cliënten, daar doe je het voor. Met jouw grote hart en aandacht voor anderen zit je als helpende zorg en welzijn helemaal op je plek. In je werk houd je je vooral bezig met verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken om anderen te helpen en te ondersteunen. Daar komen jouw gezonde portie geduld, inlevingsvermogen en respectvolle houding goed bij van pas.

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

  Klik hier voor informatie over onze zomerschool voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • ICT

  Jij bent gek op computers, gaat nauwkeurig te werk en houdt ervan om mooie dingen te maken. Komt iemand er niet uit met zijn computer, telefoon, netwerk of ander IT-systeem? Dan schiet jij te hulp!

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding ICT

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Retail en Logistiek

  Retail
  Je beheert bijvoorbeeld de winkelvoorraad, hebt veel klantcontact en presenteert je producenten op de beste manier.
  Logistiek
  Je zorgt voor het laden en lossen van goederen. Je controleert leveringen op aantal, houdbaarheid, kwaliteit en schade, plaatst ze in het magazijn of maakt ze gereed voor verzending. Het magazijn is jouw domein! Je leert alles over het logistieke proces.

  Klik hier voor meer informatie over de opleidingen Retail en Logistiek

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic
 • Welzijn (Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk)

  Basisjaar
  Je start je opleiding bij de sector Welzijn met een basisjaar. In dit jaar oriënteer je je op het werken in een welzijnsberoep. Je ontdekt welke opleiding bij je past. Je schrijft je in voor één van de drie onderstaande opleidingen. Het maakt eigenlijk niet uit voor welke opleiding je kiest, pas aan het eind van leerjaar 1 maak je je definitieve keuze.

  Pedagogisch Werk
  Jij houdt van kinderen, en kinderen houden van jou! Je wilt dan ook niets liever dan met kinderen werken. Je wilt graag kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en hebt daar creatieve ideeën voor.

  Maatschappelijke Zorg
  Jij wilt graag mensen helpen die tijdelijke of langdurige ondersteuning nodig hebben. Je begeleidt mensen met verslavingen, psychiatrische problemen of psychische stoornissen. Ook biedt je ondersteuning aan mensen met een beperking die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen.

  Sociaal Werk
  Jij houdt van de diversiteit van de samenleving en bent een echte verbinder! Als sociaal werker ondersteun jij mensen bij het functioneren in de samenleving en in hun eigen leefomgeving. Je staat midden in de maatschappij en bent de ogen en oren van de buurt.

  Klik hier voor meer informatie over de opleidingen Welzijn

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  play
  Klik hier voor de infographic

Contact decanen locatie Gouda

Heb je nog meer vragen over onze opleidingen of wil je graag een dag meelopen? Neem dan contact op met een van onze decanen:

 • Opleidingen Bouwkunde: dhr. L.A. Oskam (OmL@hoornbeeck.nl)
 • Sector Dienstverlening ( opleiding Beveiliging en HZW): mevr. A. Hoogendijk (HdA@hoornbeeck.nl)
 • Sector Economie en ICT: dhr. H.C. Beekman (BnH@hoornbeeck.nl)
 • Sector Gezondheidszorg: mevr. M.M. Ligthart-Fuite (LtM@hoornbeeck.nl)
 • Sector Welzijn: mevr. W.F. Overbeeke (OeW@hoornbeeck.nl)