Hoornbeeck College
Locaties

Oud-Hoornbeecker Jolmer ging vijf maanden werken in Canada

Jolmer ging naar Canada

Nee, het is geen vakantietrip die oud-Hoornbeecker Jolmer Vervat samen met een vriend maakte naar Canada. Hij verbleef er vijf maanden om te werken, zijn Engelse taalskills te verbeteren én kennis te maken met een andere cultuur. “Door een avontuur aan te gaan, kun je iets bereiken”, is zijn ervaring. Inmiddels is hij weer thuis in Kampen.

Ondernemend

Jolmer doet de opleiding Accountmanager op het Hoornbeeck College. Hij woont op pakweg 1000 meter van het schoolgebouw. Omdat hij soepel door de opleiding rolt, kiest hij voor een hbo-vervolgstudie. “Maar door corona heb ik de school amper bezocht. Als je ondernemend bent, is lessen volgen op je slaapkamer niet alles.” Hij gaat steeds meer werken bij automotive bedrijf Mudde Kok, waar hij ook twee mbo-stages doorloopt. “Uiteindelijk heb ik afscheid genomen van het hbo.”

Canadese campers

“Ik wilde sowieso een keer naar het buitenland”, vertelt hij over zijn Canada-avontuur. Hij vraagt een werkvisum aan, legt via LinkedIn contacten en gaat aan de slag bij een bekende. Na enkele weken wordt hij customer-servicemedewerker bij een camperverhuurbedrijf. Hij legt klanten – in het Engels – van alles uit over hun woning op wielen.

“Het was een sprong in het diepe”

Buiten je comfortzone

Werkenderwijs leert Jolmer beter Engels spreken, maar dat is niet de enige ervaring van zijn Canada-tijd. “Het was ook een periode buiten je comfortzone en een sprong in het diepe. Wonen in Kampen, leren op een christelijke school, je leeft toch een beetje in een bubbel. Daar uit te gaan was voor mij een mooie uitdaging en leerzame ervaring. Je krijgt een andere blik op de seculiere buitenwereld, gaat ook meer nadenken over je geloof en maakt kennis met een andere cultuur.”

Internationale baan

Bij thuiskomst gaat Jolmer een nieuwe uitdaging aan bij Mudde Kok. Daar krijgt hij een nieuwe functie: relatiemanager. Een veel meer internationale baan binnen het ambitieuze bedrijf dat actiever wil worden op de Europese markt. “In deze functie ga ik proactief handelsrelaties in het buitenland onderhouden en uitbouwen. Daar komt mijn Engels en ervaring met andere culturen goed van pas.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2023-2024, een uitgave van het Hoornbeeck College.