Hoornbeeck College
Locaties
“Ik loop stage op het hoofdbureau van de politie in Rotterdam. Op de afdeling waar ik werk komen arrestanten binnen die net daarvoor zijn aangehouden. Deze mensen zitten vaak maximaal in hun emotie. Ik kan redelijk goed mijn ‘mannetje’ staan. De trainingen op school in rollenspellen en de lessen agressietraining zijn hierin absoluut van meerwaarde geweest voor mijn beroepshouding.”
Justin - student Beveiligen & Bewaken

Opleidingen en stages

 • Beveiliging - niveau 2

  Tijdens de opleiding word je naast de vakken die je volgt uitgedaagd door structuur,  samenwerkingselementen, assertiviteit tijdens een introductiebivak en (externe)activiteiten.
  De basis van de opleiding is ingericht om je diploma Beveiliging te halen.  Daarnaast is er binnen de opleiding een brede focus voor uniformberoepen in het publieke veiligheidsdomein. Mede dankzij de samenwerking met diverse overheids- en beveiligingsinstellingen krijg je hierdoor een brede basis mee van het werken in de veiligheidsbranche.

  Stage
  In leerjaar een is de stage er vooral op gericht om de basisvaardigheden van het veiligheidsdomein te leren. Dit gebeurt onder andere in de domeinen: (winkel)surveillance, beveiliging van gebouwen, detentietoezichthouding en politie.

 • Coördinator Beveiliging - niveau 3

  Het grote verschil tussen de opleiding Beveiliging en Coördinator Beveiliging is dat je als gediplomeerd en bevoegd beveiliger de opleiding volgt. Daarin zijn er veel raakvlakken met vakken uit de opleiding Beveiliging, maar niveau 3 beidt meer verdieping. Het praktijkgedeelte richt zich onder meer op het leidinggeven, coördineren van een evenement en het personeelsbeleid. Deze onderdelen breng je in de praktijk tijdens je stage en op school. In de opleiding wordt er ook aandacht besteed aan de vervolgstappen die je wilt nemen na het volgen van deze opleiding. Daarom biedt ook deze opleiding jou een blik in het werkveld van de politie, Defensie en Justitie.

  Stage
  In het tweede leerjaar verdiep je je in het beveiligingswerk. De taken richten zich meer op bijvoorbeeld routes verkennen en bepalen die moeten worden afgelegd, meedenken bij werkprocessen in de beveiliging en standaardprocedures onderzoeken en soms zelf bedenken. Dit gebeurt ook op vergelijkbare stagelocaties.

 • Bedrijfsbeveiligingsdienst

  Sinds november 2019 beschikt het Hoornbeeck College over een eigen beveiligingsdienst, genaamd Hoornbeeck Beveiligen & Bewaken. Nu is er de mogelijkheid voor niveau 2 en 3 studenten om stage te lopen op het Hoornbeeck College. Op de locatie in Rotterdam wordt daar op dit moment mee gestart. Studenten beveiligen in een uitdagende wijk midden in Rotterdam-Zuid diverse schoolobjecten van het Hoornbeeck College. Daarnaast werkt de dienst samen met verschillende partners uit de wijk/omgeving zoals handhaving, politie, Leger des Heils en andere scholen. Hoornbeeck Beveiligen & Bewaken is een Hoornbeeck-brede beveiligingsdienst. Dit betekent dat de dienst werkt ten dienste van het Hoornbeeck College.

Volg ons op Social Media