Zoeken

Nieuws

 • Hoornbeeck 8ste keer op rij beste ROC van Nederland

  Het Hoornbeeck College is voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot beste ROC van Nederland. Dit heeft de Keuzegids Mbo 2017 vanmorgen bekendgemaakt. Alle ROC’s zijn door de gids beoordeeld op onderdelen als studenttevredenheid, doorstroomcijfers, slagingspercentages en oordelen van de onderwijsinspectie.

    Lees meer
 • Hoornbeeck en NIMA gaan samenwerken

  Het Hoornbeeck College is erkend als exclusief Education Partner van NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing). Het Hoornbeeck en NIMA zijn deze officiële samenwerking aangegaan om commerciële studenten met hart voor het marketingvak een kwalitatief goede opleiding aan te bieden.

    Lees meer
 • Hoornbeeck schittert in finale van Skills Heroes vakwedstrijden

  Op 15, 16 en 17 maart vond in de IJsselhallen te Zwolle de finale van de ‘Skills Heroes vakwedstrijden’ plaats. In 65 beroepsrichtingen werd gezocht naar toptalent. Zo’n 650 finalisten van 56 mbo-scholen hebben de strijd aangebonden om vakvrouw /-man van het jaar te worden. Het Hoornbeeck College deed dit jaar voor de eerste keer mee met de vakwedstrijden. Tien Hoornbeeck-studenten haalden de finale.   

    Lees meer
 • Kijktip: Congres 'Duurzaam Doen!'

  Op woensdag 18 april vond bij het Hoornbeeck College te Amersfoort het congres 'Duurzaam Doen!' plaats. Zo'n 300 bedrijven, instellingen, particulieren en Hoornbeeck-medewerkers hadden zich aangemeld voor een de inspirerende middag. 

    Lees meer
 • Hoornbeeck blijft inzetten op rekenbeleid, ondanks uitstel politiek

  Enkele jaren geleden is het actieplan Focus op Vakmanschap ingevoerd in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Binnen dit plan is stevig ingezet op onder meer structurele aandacht voor Engels, Nederlands en Rekenen. Deze week besloot de Tweede Kamer dat het resultaat van rekenen de komende vijf jaar nog niet meeweegt in de zak- en slaagregeling.

    Lees meer
 • Zorggilde-Reggestreek is geopend!

  Op 16 november heeft Hoornbeeck College Apeldoorn het nieuwe opleidingscentrum ‘Zorggilde Reggestreek’ te Rijssen geopend. Eind augustus jl. heeft dit gilde haar deuren al geopend voor studenten. Zorggilde Reggestreek is een collectief van het Hoornbeeck College, ROC van Twente, Baalderborg Groep, Siloah, RST Zorgverleners, Carinova, Carint Reggeland en SVRO en de gemeente Rijssen-Holten.

    Lees meer
 • HoornBACK! Meld je aan!

  HoornBACK de naam van het nieuwe netwerk van oud-Hoornbeeckers en degenen die aan voorlopers van het Hoornbeeck gestudeerd hebben (o.a. á Brakel-MTS, Trigland MEAO, Sara Nevius MDGO en Saldenuscollege). Hoornback is er voor iedereen die kort, lang of heel lang geleden is afgestudeerd! Meld je aan!

    Lees meer
 • Cambridge-cursus Engels: iets voor u?

  Omdat Engels zo belangrijk is, is een cursus Engels zeker de moeite waard! In 2016-2017 zullen er in Amersfoort opnieuw Cambridge cursussen verzorgd worden door Driestar Educatief. Deze cursussen worden georganiseerd door het Van Lodenstein College en het Hoornbeeck college. Personeelsleden, ouders van leerlingen en studenten en externen zijn van harte welkom.

    Lees meer
 • Een Hoornbeeckstudent om mee te praten (RD 28/5)

  Een man van 49 die arbeidsongeschikt raakt en in een isolement terechtkomt. Een vrouw van 74 die haar tuintje niet meer zelf kan aanharken. Voor deze mensen uit Apeldoorn-Zuid is de komst van een Hoornbeeckstudent het hoogtepunt van de week.

    Lees meer
 • HODOS gelanceerd!

  Hodos: nieuwe opleidingsschool voor lerarenopleiding MBO. Vorming en ontwikkeling van jongeren is onze missie. Daarin spelen docenten de hoofdrol. Er is ons dan ook alles aan gelegen om hoog in te zetten op begeleiding en opleiden van startende docenten.

    Lees meer
 • Cambridge-cursus Engels: iets voor u?

  Kan uw Engels wel een boost gebruiken? Samen met Driestar Educatief biedt het Hoornbeeck College de Cambrigde-cursus aan. Daarin traint u uw gespreks-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid waarna u een internationaal erkend examen kunt afleggen..

    Lees meer
 • Eindbrochure lectoraat

  Op vrijdag 20 maart 2015 is het lectoraat 'Werken aan de opdracht' van het Hoornbeeck College afgerond met een symposium. Tijdens deze bijeenkomst is de eindpublicatie van het lectoraat gepubliceerd.

    Lees meer
 • Aboutaleb opent vernieuwd Hoornbeeck College Rotterdam

  Op vrijdag 29 september heeft burgemeester ing. A. Aboutaleb de vernieuwde locatie van het Hoornbeeck College te Rotterdam geopend. Tijdens de openingshandeling liep burgemeester Aboutaleb door een speciale deur die de doorgang van heden naar toekomst uitbeeldde. 

    Lees meer
 • Opening cursusjaar 2017/2018 - programma en informatie

  Op maandag 28 augustus en maandag 4 september houdt het Hoornbeeck College de jaarlijkse openingen van het nieuwe cursusjaar. In een bijeenkomst met studenten, hun ouders, docenten en andere betrokkenen staan we dit jaar stil bij het thema 'Tegen de stroom in'.

    Lees meer
 • Hoornbeeck Courant 2017

  Daar is 'tie weer! U / jij hebt de Hoornbeeck Courant vast al op de keukentafel liggen. Mocht u 'm online willen lezen of doorsturen, kan dat hier. 

    Lees meer
 • Cambridge-cursus Engels: iets voor u?

  Kan uw Engels wel een boost gebruiken? Samen met Driestar Educatief biedt het Hoornbeeck College de Cambrigde-cursus aan. Daarin traint u uw gespreks-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid waarna u een internationaal erkend examen kunt afleggen..

    Lees meer
 • Sociaal Werker: dé baan van de toekomst?

  Het komende cursusjaar bieden we een nieuwe opleiding aan: Sociaal Werker. Deze opleiding is gericht op studenten die graag mensen willen helpen én goed overweg kunnen met financiën en wet-/regelgeving. Meer weten? Download de flyer!

    Lees meer
<123456 >
204