Zoeken

Nieuws

 • Nieuwe naam ‘Secretarieel’ feestelijk onthuld

  Op 12 maart organiseerde het Hoornbeeck College een secretaressecongres. Studenten die de studierichting Secretarieel volgen op een van de Hoornbeecklocaties, werden welkom geheten in Rotterdam. Deze dag stond in het teken van ontmoeting, vakinhoudelijke verdieping en gezelligheid.

  Een belangrijk onderdeel van de dag was de feestelijke onthulling van de nieuwe opleidingsnaam. In de toekomst gaat de studierichting ‘Secretarieel’ verder onder de naam ‘Office en managementsupport’. De opleiding is te volgen op niveau 3 (Office Assistant) en 4 (Management Assistant).

  Het programma bevatte inspirerende onderdelen. Zo kregen studenten een lezing van ondernemer Nieke Strikwerda, die bevlogen sprak over ‘hospitality’. Verder waren er workshops, zoals ‘help ik ben perfectionist’.

  Meer weten over de studierichting Office en managementsupport? Kijk eens hier.

    Lees meer
 • Aanmelden voor Cambridge-cursus Engels mogelijk!

  "With hard work, learning English, and getting involved, there is no limit on what you can achieve", zei eens een Amerikaanse gouverneur. Dat is de reden waarom we in samenwerking met Driestar educatief vanaf september 2017 opnieuw een Cambridge-cursus aanbieden. Medewerkers van het Van Lodenstein College kunnen hier aan deelnemen. De cursus is ook opengesteld voor andere geïnteresseerden, waaronder ouders van onze leerlingen. Tijdens deze cursus werkt u intensief aan de vier vaardigheden (listening, reading, writing en speaking), waardoor u bijvoorbeeld beter leert communiceren in het Engels, u gemakkelijker een Engels boek leest, of waardoor u uw kinderen beter kunt helpen bij hun huiswerk.

    Lees meer
 • Hoornbeeck lanceert vacaturebank

  Het Hoornbeeck College lanceert donderdag een vacaturebank voor oud-studenten van de school. Op deze manier komen bedrijven en instellingen makkelijk in contact met werkzoekers die een diploma hebben behaald aan het Hoornbeeck College.

    Lees meer
 • Examenkandidaten opgelet!

  Hoop je dit jaar af te studeren, volg je een BOL-opleiding en maak je gebruik van het studentenreisproduct (ov-chipkaart) van DUO? Zet dan je studentenreisproduct stop vóór of op de 10e dag van de maand na je afstudeerdatum. 

    Lees meer
 • Project Zeeland Centraal

  Het project Zeeland Centraal werkt aan de versterking van de onderwijs- en kennisinfra- structuur. De inzet is een blijvend aanbod van beroepsonderwijs en hoger onderwijs in de provincie Zeeland ondanks de krimp van de bevolking.

    Lees meer
 • Aanmelden? Nu doen!

  Goed nieuws! Met ingang van vrijdag 30-11 is het voor leerlingen mogelijk om zich via het DDD (digitaal doorstroomdossier) aan te melden bij het Hoornbeeck College.

    Lees meer
 • Sterk MBO-techniekonderwijs in Barneveld

  Onlangs tekenden BTO, de gemeente Barneveld, MBO-Amersfoort, Hoornbeeck College, en de Barneveldse scholengemeenschap voor PrO en vmbo De Meerwaarde de intentieovereenkomst om samen sterk en uitdagend MBO-techniekonderwijs in Barneveld te gaan realiseren. 

    Lees meer
 • Kijktip: Congres 'Duurzaam Doen!'

  Op woensdag 18 april vond bij het Hoornbeeck College te Amersfoort het congres 'Duurzaam Doen!' plaats. Zo'n 300 bedrijven, instellingen, particulieren en Hoornbeeck-medewerkers hadden zich aangemeld voor een de inspirerende middag. 

    Lees meer
 • Hoornbeeck Business: innoverende samenwerking Hoornbeeck en bedrijfsleven

  Het Hoornbeeck College te Gouda gaf vrijdag 19 oktober het startschot voor een vergaande samenwerking tussen het bedrijfsleven en de school. “Waarom maken we zoveel mooie dingen met studenten zonder dat het bedrijfsleven daarvan kan profiteren” vroeg docent Jasper Visser zich af. Visser is een van de initiatiefnemers van ‘Hoornbeeck Business’.

    Lees meer
 • Hoornbeeck College: voor de 9e keer beste ROC

  Vandaag meldde De Keuzegids dat het Hoornbeeck College de eerste plek inneemt op de lijst van beste ROC ‘s in Nederland. Alle ROC ’s in Nederland zijn door de gids beoordeeld op basis van onafhankelijk onderzoek.

   

    Lees meer
 • 1e HoornBACK-event is een feit

  Het 1e HoornBACK-event vond afgelopen dinsdag plaats in Rotterdam. HoornBACK is het alumniprogramma van het Hoornbeeck College, gericht op netwerken, delen en inspireren. 

    Lees meer
 • Hoornbeecker Daan wint Europees goud!

  Student Daan Weijgertze heeft een gouden medaille veroverd tijdens EuroSkills, het Europees kampioenschap voor jonge mbo-professionals dat dit jaar in Budapest werd gehouden. Dit grote event biedt een podium aan studenten met vaardigheden op topniveau. Euroskills wordt eens per twee jaar gehouden in een van de Europese lidstaten.

    Lees meer
 • Hoornbeeck 8ste keer op rij beste ROC van Nederland

  Het Hoornbeeck College is voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot beste ROC van Nederland. Dit heeft de Keuzegids Mbo 2017 vanmorgen bekendgemaakt. Alle ROC’s zijn door de gids beoordeeld op onderdelen als studenttevredenheid, doorstroomcijfers, slagingspercentages en oordelen van de onderwijsinspectie.

    Lees meer
 • De Zomerkrant is er!

  De Zomerkrant is er weer! Het thema is deze keer 'reizen'. Benieuwd naar de inhoud? Je kunt je hart ophalen aan prachtige verhalen van studenten en docenten. Ook het werkveld komt aan bod. En wat dacht je van het artikel over stille tijd?

    Lees meer
 • Hoornbeeck en Adullam gaan op unieke wijze welzijnprofessionals opleiden

  Het is van belang dat de opleiding van Hoornbeeck-studenten zo goed als mogelijk aansluiten op de praktijk. Zeker in een tijd van schaarste is het belangrijk om dat proces door te ontwikkelen. Daarom hebben Stichting Zorg Adullam locatie Kroonheim te Uddel en Hoornbeeck College locatie Kampen, Apeldoorn en Amersfoort de handen ineengeslagen: het Kroonheim Gilde is geboren.

    Lees meer
<1234567 >
204