Hoornbeeck College
Locaties

In september 2018 fietsten de eerste studenten de wijk Korte Akkeren in om daar (gratis) ondersteuning te gaan bieden aan diverse bewoners.

Studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn leren graag in de praktijk, en ervaren dit project dan ook als een welkome afwisseling op de theorievakken. Ze steken hun handen uit de mouwen door bijvoorbeeld ramen te zemen voor een mevrouw die niet meer op een trapje durft te staan. Of ze draaien mee in een rooster om op dinsdag twee grote honden uit te laten. Hun baas heeft door de chemotherapie die hij volgt niet meer de energie om dat meerdere keren per dag te doen. Ook bieden ze gezelschap en een luisterend oor aan een meneer met weinig sociale contacten, die geniet van een bezoekje van de studenten. Of ze gaan voor iemand met een boodschappenlijstje naar de supermarkt. Ook worden de bewoners bijvoorbeeld rondom Kerst uitgenodigd voor een activiteit en/of maaltijd op school.

Daarnaast is dit project een manier voor de studenten van het Hoornbeeck College om wat terug te doen voor de wijk waarin de school staat. Er wordt samengewerkt met Burennetwerk en het sociale team waardoor ook regelmatig nieuwe (soms tijdelijke) hulpvragen binnenkomen, bijvoorbeeld huishoudelijke hulp aan een mevrouw na een heupoperatie.

Studenten Leren tijdens dit project ook samen te werken, te communiceren en zich in te leven in de denkwereld van andere mensen. Cliƫnten zijn ontzettend blij en dankbaar als iemand komt die even naar hen omkijkt. Als de schoolvakanties naderen, laten bewoners regelmatig een traantje, want ze zitten dan een poosje zonder die zorg, aandacht en gezelligheid.

Meer weten, of zelf een hulpvraag? Mail naar hoornbeeckdoet@hoornbeeck.nl.