Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

CHE en Hoornbeeck starten lesgroep deeltijdopleiding Ad Ondernemen in Gouda

21 september startte de eerste lesgroep Associate degree Ondernemen op de locatie van het Hoornbeeck College in Gouda. Deze tweejarige hbo-opleiding is voor studenten van het Hoornbeeck die (willen) ondernemen of binnen een bedrijf willen doorgroeien naar de functie van filiaalleider. De opleiding start in deeltijd, zodat studenten dit goed kunnen combineren met hun baan of onderneming en werken en leren samen op gaan.

Samenwerking Christelijke Hogeschool Ede en Hoornbeeck College

Met het aanbieden van de Ad Ondernemen in Gouda gaan de CHE en het Hoornbeeck College intensiever samenwerken. De nieuwe lesgroep Ad Ondernemen volgt het eerste jaar voor een groot deel colleges op de locatie van het Hoornbeeck College in Gouda. Het tweede jaar volgen zij voornamelijk colleges in Ede. Studenten krijgen les van Hoornbeeck-docenten, die aanvullend geschoold zijn door de CHE. Pieter Bregman, opleidingsmanager Economie Hoornbeeck College: “Naast de begeleiding van docenten wordt iedere student ook begeleid door een ervaren ondernemer. De CHE en het Hoornbeeck College hebben een gemeenschappelijk belang op het terrein van identiteitsgebonden middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Het gaat hier vooral om de doorstroom van studenten. Met deze opleiding wordt ook aangesloten op de ontwikkeling van de Campus Gouda”.

Dromen van een eigen onderneming

De eerste lesgroep in Gouda gaat in september van start. De verwachting is dat de interesse in de Ad Ondernemen de komende jaren zal groeien, omdat steeds meer jongeren de droom van een eigen onderneming willen realiseren. Arjan van Vugt, directeur zakelijke opleidingen CHE: “We zien dat de Ad Ondernemen in een behoefte voorziet. Sinds de start van deze opleiding op de CHE drie jaar geleden, neemt de instroom toe. Voor mbo-ers is dit een interessante mogelijkheid om te ondernemen en tegelijk toch ook nog te studeren. Daarnaast proeven ze aan het studeren op een hogeschool en dat kan ertoe leiden dat ze na de Ad nog verder gaan en bijvoorbeeld instromen in de deeltijdbachelor Bedrijfskunde. We zijn heel blij met de samenwerking met het Hoornbeeck. We werken heel prettig samen om deze specifieke doelgroep een goede overstap te laten maken van mbo naar Ad. Beide instellingen staan voor christelijk en kwalitatief hoogwaardig onderwijs. We vullen elkaar goed aan en kunnen van elkaar leren.”

Associate degree Ondernemen

De Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding op niveau 5. De studie is qua inhoud pittiger dan een mbo-opleiding, maar korter en praktijkgerichter dan een hbo-bachelor. Na het afronden van de Ad-opleiding Ondernemen kunnen de studenten verder als zelfstandig ondernemer, doorgroeien naar een functie als vestigingsleider of een ondernemende rol oppakken binnen de organisatie waar ze werkzaam zijn. Willen ze doorleren, dan kunnen ze na afloop aansluiten bij de bacheloropleiding Bedrijfskunde, waarmee ze in twee jaar tijd ook hun bachelor diploma halen. Gert Nooteboom, docent van de CHE: “Een diploma halen is mooi, maar het doel is goede ondernemers opleiden!”