Hoornbeeck College
Locaties

Al enkele jaren heeft de locatie Apeldoorn een samenwerking met de Buurtcoöperatie ‘Zuid doet Samen’.

Wie wil dat nu niet?! Jezelf dienstbaar stellen voor je naaste! Dat is toch wat jij als dienstverlener wilt? Om die reden voeren wij het project Zuid Doet Samen uit.

Een buurtcoöperatie in Apeldoorn-Zuid die omziet naar de naaste in de buurt. Omziet naar mensen die eenzaam zijn, sociale contacten kunnen gebruiken en hulp in en rondom huis. Van deze mensen zijn erg slechts weinigen die thuiszorg krijgen, maar velen die toch hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. Daarom slaat het Hoornbeeck College Apeldoorn de handen in elkaar om deze doelgroep mensen te helpen en samen te werken met de begeleiders van Zuid Doet Samen. Een mooi initiatief waar onze Dienstverleningsstudenten aan deel mogen nemen.

Elke woensdag gaan deze studenten hun bijdrage leveren vanuit Ons Honk, de basis van Zuid Doet Samen. Ze bespreken met de stagebegeleider wat er moet gebeuren. Vervolgens gaan ze per Hoornbeeck-fiets naar het adres van de buurtbewoner om het nodige werk te gaan verrichten. Hoe dat is? Spannend, maar ook heel leerzaam. Je leert als student om goed te communiceren, gesprekken aan te gaan, huishoudelijke werkzaamheden te verrichten, samen naar de supermarkt gaan en er vooral voor de ander zijn. Dat maakt Zuid Doet Samen juist zo leuk!