Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Tree Centre Opheusden en Hoornbeeck Connect ondertekenen samenwerkingsovereenkomst over boomteelt-opleidingen

Op woensdag 24 mei ’23 ondertekenden Tree Centre Opheusden (TCO) voorzitter Goos Cardol en Hoornbeeck Amersfoort directeur Wiechert Petersen een samenwerkingsovereenkomst voor de TCO boomteelt-opleidingen. Vanaf schooljaar 2023/24 verzorgt Hoornbeeck Connect deze opleidingen en dat werd in het Laanboomhuis feestelijk gevierd met een minisymposium, waarin verschillende partijen hun licht op de nieuwe samenwerking lieten schijnen. Leerling-werknemer Arjan van Binsbergen en boomteler Leen Ruijgrok zetten beide de praktijk in de opleiding voorop.
Education4All boomteelt vakdocent Jan van Lavieren interviewde beide mannen naar hoe en waarom voor hen een goede organisatie en groei naar innovatie gaat leiden.

Daarvoor had TCO voorzitter Cardol al verteld over het ontstaan van TCO boomteelt opleidingen en welk profiel de opleidingen in deze nieuwe samenwerking krijgen. Wethouder Marien Klein van gemeente Neder-Betuwe ging op het belang van de boomteeltsector voor alle omliggende gemeenten en de inwoners met de TCO vereniging als spil in de samenwerking.

Hoornbeeck Connect-manager Jan van Bentum stipte het belang aan van een opleiding nabij en in de thuisomgeving en hoe de samenwerking met ondernemers daarbij het verschil kan maken. ‘Thuis komen op school’ is het beeld wat hij vanuit Hoornbeeck Connect schetste voor de TCO boomteelt opleidingen. ‘Werken, leren en groeien in een innovatie boomteeltsector’ is het motto waarmee vanaf zomer ’23 wordt gestart.

Totaal gaat het om ruim veertig mbo 2+3 bbl leerling-werknemers, waarvan er dit voorjaar zich zeventien als nieuwe eerstejaars aanmelden. Naast goed georganiseerde en praktijkgerichte opleidingen verkennen TCO en Hoornbeeck Connect komend schooljaar de mogelijkheden om te starten met mbo-4 en mbo-1 boomteelt-opleidingen in de nabije toekomst. Ook biedt de nieuwe samenwerking mogelijkheden om via korte praktijkgerichte cursussen extra nieuwe kennis aan leerling-werknemers en ook zijinstromers en werknemers aan te bieden.

Tree Centre Opheusden (TCO) is een vereniging van 160 boomtelers op ruim 1.500 ha open teelt voor ruim 6,2 miljoen bomen. Hoornbeeck Connect is de afdeling Bedrijfsopleidingen van het Hoornbeeck College in Amersfoort met een breed aanbod van trainingen en cursussen en ook reguliere mbo-opleidingen. De boomteelt-opleidingen zijn bij Hoornbeeck Connect de enige groenopleidingen.

Voor meer informatie over bovenstaande kunt u terecht bij:

  1. TCO voorzitter, Goos Cardol: 06-381 14 664 of voorzitter@treecentreopheusden.nl.
  2. Hoornbeeck Amersfoort directeur, Wiechert Petersen: 06-440 05 065 of pew@hoornbeeck.nl.
  3. TCO opleiding en kennisdeling, Jan Heeres: 06-280 43 751 of heeres@treecentreopheusden.nl