Hoornbeeck College
Locaties

Hoornbeeck TechCentrum van start!

Kennis, innovatie en ‘Leren voor het leven’ zijn belangrijke speerpunten voor de techwerkers van de toekomst. Daar speelt het Hoornbeeck op in door de bouw van een TechCentrum. Na de voorzichtige eerste plannen in maart 2021 gaan we nu echt van start. Het Hoornbeeck TechCentrum wordt een inspirerende broedplaats voor technisch talent waarbij onderwijs en het bedrijfsleven samen de regie pakken voor toekomstbestendig techniek onderwijs.

Techniek en innovatie

De techniek staat in ons land voor steeds groter wordende uitdagingen. Denk daarbij aan personeelstekorten, energietransitie, woningtekorten, klimaat en milieu. De werknemers van de toekomst hebben daarom veel technische kennis nodig en moeten ook kunnen innoveren. Daarnaast vraag het een ‘Leven lang leren’ steeds meer aandacht. Met dit TechCentrum rond techniek en innovatie speelt het Hoornbeeck in op deze maatschappelijke ontwikkelingen.

Onderwijs en bedrijfsleven

Het Hoornbeeck TechCentrum is er niet alleen voor mbo-studenten, ook voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, de basisscholen en het bedrijfsleven. Leerlingen kunnen hier straks experimenteren met technologie, om zo warm gemaakt te worden voor de interessante techwereld. Bedrijven komen aan bod door het samenwerken aan multidisciplinaire projecten en het volgen van technische cursussen. Kortom, het Hoornbeeck TechCentrum wordt een broedplaats voor technisch talent.

Kijk voor meer informatie op www.hoornbeeck.nl/techcentrum