Hoornbeeck College
Locaties

Wisselbeker Hoornbeeck Debat Challenge naar Apeldoorn

De finale van de Hoornbeeck-debatchallenge 2024 is een feit. Na debat-voorrondes op de locaties, streden op 4 april de teams tegen elkaar in het Provinciehuis in Zwolle. Daarbij won Hoornbeeck Apeldoorn de felbegeerde wisselbeker. 

Onder leiding van Riekelt Pasterkamp debatteerden de teams over actuele stellingen. Zoals ‘Ieder oudste kind uit een gezin moet actieve dienstplicht vervullen’ over het wel of niet invoeren van de dienstplicht. Of de stelling ‘Nederland moet meer investeren in drijvende woningen’ over de woningnood in Nederland.

Dit jaar werd de jury gevormd door Chris Stoffer (fractievoorzitter SGP), Rob van der Spek (ondernemer) en Frans de Koeijer (Hoornbeeck College). Zij beoordeelden de finalisten op kwaliteit van argumentatie, presentatie en taakverdeling.

– tekst loopt door onder de foto’s –

In de spannende finale streden de dames van Kampen en Apeldoorn tegen elkaar over de stelling  ‘Jongeren (18 – 25 jaar) hebben de toekomst, hun stem moet dubbel tellen!’. Team Apeldoorn haalde hierbij de meeste punten en neemt daarmee de wisselbeker mee naar hun locatie.

Jurylid Frans de Koeijer heeft enorm genoten en roemt het hoge niveau van debatteren: “Prachtig om te zien hoe jongeren hier vol overgave over actualiteiten debatteren. Met humor, persoonlijke verhalen en goede onderbouwing vanuit onderzoeken was het weer een feestje om deze jaarlijkse challenge mee te maken.”