Hoornbeeck College
Locaties

Studenten Rotterdam aan de slag in Griekenland

Zo’n veertig (Werktuig)bouwkunde –  en Elektrotechniek studenten van Hoornbeeck Rotterdam gaan in de meivakantie naar Griekenland. Niet voor een zonnige vakantie, maar om mee te helpen bij twee projecten van stichting Christian Refugee Relief (CRR).  Student Jesse “Ik vind het mooi dat ik op deze manier mensen daar kan helpen”.

Scroll naar het einde van deze pagina voor een video van de voorbereidingen!

Project Arthur – (Werktuig)bouwkunde

Het is niet de eerste keer dat het Hoornbeeck een groepsreis maakt met CRR. Projectleider Timos Kapteijns: “Tijdens de afgelopen jaren hebben we kennisgemaakt met Arthur. Arthur helpt daklozen in Athene en doet veel voor hen. Menig student heeft een onvergetelijke indruk gekregen tijdens de wandeling langs daklozen om met Arthur sandwiches en thee uit te delen.” Arthur heeft een boerderij bij Athene die hij graag wil gebruiken voor de opvang van deze daklozen. Hij heeft hier echter geen geld of middelen voor. Timos: “Toen we dat hoorden is eigenlijk het balletje gaan rollen om deze man met onze studenten te gaan helpen. Daarom gaan we met een groep enthousiaste (Werktuig)bouwkunde-studenten aan de slag om hier een mooi verblijf van te maken.”

Project Porto Astro – Elektrotechniek

Tegelijkertijd gaat een groep Elektrotechniek-studenten aan de slag bij project Porto Astro. Op dit terrein van de Griekse zendingsorganisatie Hellenic Ministries (een partner van CRR) wordt van alles georganiseerd: van kampen voor vluchtelingen, tot trainingen voor pastors uit Arabische landen. Porto Astro is niet verbonden met het elektriciteitsnet en daardoor is HM veel geld kwijt aan de dieselgeneratoren. Onder leiding van de professionals van Visser Elektrotechniek in Capelle aan den IJssel gaan onze studenten daar in twee weken tijd in een keer verandering in brengen. Geert van Dijk gaat vanuit Visser Elektrotechniek mee “We gaan zo’n 900 meter elektriciteitskabel in graven, schakelkasten aan sluiten, een zonnepark met ca. 60 zonnepanelen bouwen en een accupakket installeren. De jongens moeten dus echt aan de bak!”

Tekst loopt door onder foto’s.

Verzamelen van en werken aan materialen

CRR is erg blij met de hulp van onze studenten. “Als stichting bieden we hulp aan vluchtelingen. Dat doen we door het leveren van hulpgoederen en daarnaast gaan vrijwilligers aan de slag tijdens onze missiereizen. Heel gaaf dat de Hoornbeeck studenten als vrijwilligers mee gaan! vertelt Anneleen Hoogerbrug van CRR. En niet alleen tijdens de reis gaan ze aan de slag, ook vooraf zijn de studenten al druk bezig. Anneleen: “Het mooie is dat studenten zelf geld inzamelen voor deze reis. En daarnaast hebben ze ook bedrijven benadert om goederen te sponsoren. Zo zijn er dakpanelen, hout, isolatiemateriaal maar bijvoorbeeld ook stukken kippengaas geleverd.”

En met die materialen zijn de studenten nu al aan de slag gegaan. Zo worden in de techniekhal van locatie Rotterdam verrijdbare kippenhokken, een watertoren, hekken en trappen gemaakt. Student Toby: “Ik ben nu bezig met deze trap voor in de boerderij van Arthur. Nu al lekker aan de slag in Nederland en hem in Griekenland verder installeren. Mooie combinatie zo!”.

Volg ons!

De werkreizen naar Griekenland zijn van 22 april tot 3 mei. Benieuwd of het de studenten lukt de boerderij van Arthur te renoveren en om al die zonnepanelen de berg op te sjouwen? Je kunt onze reis volgen via het Instagramkanaal van studenten. Daarnaast houden er ook een aantal studenten Polarsteps bij. We houden je dus op de hoogte!

Bekijk hieronder video van alle voorbereidingen.