Hoornbeeck College
Locaties

Student Company ‘Dispray’ verovert 2e plek bij landelijke finale Jong Ondernemen

In het Beatrix Theater in Utrecht vond op dinsdag 23 mei de landelijke finale plaats van het platform Jong Ondernemen. Student Company ‘Dispray’ veroverde met hun reinigende beeldschermspray een knappe 2e plaats.

Het platform Jong Ondernemengeeft jongeren de kans om zich door middel van wedstrijden te ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en zich te meten met leeftijdsgenoten. Al maanden voor de finale zijn studenten bezig met het bedenken van een origineel product, de manier waarop ze het op de markt gaan zetten en de middelen die daarvoor nodig zijn. Uiterlijk 17 februari 2023 konden studenten hun project indienen. De beste inzendingen moesten zich bewijzen in de halve finale, waarna op 23 mei ook de landelijke finale volgde.

Naast de 2e plaats werd team ‘Dispray’ van Hoornbeeck-locatie Gouda ook uitgeroepen tot ‘publiekslieveling’. Het team sleepte deze prijzen in de wacht met hun telefoonspray die vetvlekken op mobiel, laptop, IPad, tv of computerbeeldscherm verwijdert. De eerste prijs werd in de wacht gesleept door een team van Zadkine, met het product ‘An Open Book’.

tekst loopt door onder de foto

Voor studenten is meedoen aan Jong Ondernemen een leerzame ervaring. Vanuit verschillende opleidingen werken ze intensief aan het project. Student Ruben Kok: “Er zaten veel hobbels in de aanloop naar de finale, maar dit is een fantastisch resultaat. Het was spannend en een superleuke ervaring”. Docent Christiaan de Graaf geniet van het proces dat de studenten doormaken: “Als docenten stimuleren we ondernemerschap. We sturen ze op pad met de boodschap ‘dromen, durven, doen’. We coachen waar nodig. Prachtig als dit dan het resultaat is.”

De teams die in de finale stonden waren afkomstig van Zadkine, het Hout en Meubileringscollege en het Hoornbeeck College. Het Hoornbeeck-team ‘Dispray’ is na de finale niet uitgewerkt. Door hun podiumplaats zijn ze binnenkort te horen in ‘dejongeondernemerspodcast’.