Hoornbeeck College
Locaties

Hoornbeeckers pakken zilver tijdens Skills the Finals 2024

Verschillende Hoornbeeck-studenten hebben medailles gewonnen tijdens Skills the Finals, de vakwedstrijden waar mbo’ers zich kunnen meten met studiegenoten. Skills the Finals vond dit jaar plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. In totaal namen 6 Hoornbeeck-studenten deel aan de vakwedstrijden en wonnen 3 studenten een medaille.

– bekijk onder aan het bericht de aftermovie –

Over Skills Heroes

De vakwedstrijden van Skills Heroes beginnen op schoolniveau; daar wordt bepaald wie de beste student binnen een vakgebied is. Vervolgens zijn er landelijke kwalificatiewedstrijden. De beste studenten uit de kwalificatiewestrijden gaan door naar de finale: Skills the Finals. Een gedeelte van de goudenmedaillewinnaars mogen door naar de WorldSkills, die in september 2024 plaatsvindt in Lyon (Frankrijk).

Studenten van het Hoornbeeck

Dit jaar namen 6 studenten van het Hoornbeeck College deel aan de finale:

Jonathan Slootweg (Bedrijfsadministrateur), Ivo Nipius (ICT-beheerder), Marco van de Steeg (Lasser TIG)*, Pieter Verweij (Software developer), Nick Kuzee (Verpleegkundige) en Martien van Vliet (Webdeveloper).

Marco volgt een BBL-opleiding bij de BTO en is werkzaam bij Van den Brink Barneveld b.v. Door de samenwerking tussen BTO en het Hoornbeeck College Amersfoort kon Marco deelnemen aan Skills.

– tekst gaat door onder de foto’s –

Medailles

In totaal wonnen studenten van het Hoornbeeck College 3 medailles:

  • ZILVER: Ivo Nipius
  • ZILVER: Marco van de Steeg
  • ZILVER: Pieter Verweij