Hoornbeeck College
Locaties

Hoornbeeck Kampen wint Hoornbeeck Debat Challenge 2023

Locatie Kampen van het Hoornbeeck College won op 4 april 2023 de jaarlijkse Hoornbeeck Debat Challenge. Nadat op locatieniveau de debat-voorronden hadden plaatsgevonden, volgde in het Stadskantoor te Middelburg een verhitte strijd om de felbegeerde wisselbeker.

De jury werd gevormd door Chris Stoffer (Tweede Kamerlid SGP), Wilco Neeskens (ondernemer) en Gert van Leeuwen (lid College van Bestuur van het Hoornbeeck College). Zij beoordeelden de finalisten op kwaliteit van argumentatie, presentatie en taakverdeling.

De teams debatteerden onder leiding van debatleider Riekelt Pasterkamp over actuele stellingen als ‘Iedereen moet na de middelbare school een jaar het leger in’, ‘Het gebruik van Tiktok moet worden verboden’, ‘De dierenarts moet gratis worden voor mensen met een minimumloon’ en ‘Beter een veld vol zonnepanelen dan een weiland vol koeien’.

Onderstaande foto’s: de andere deelnemende teams

– tekst loopt door onder de foto’s –

Na een spannende strijd bleek volgens de jury dat locatie Kampen in de finaleronde op alle onderdelen de meeste punten had behaald. Locatie Goes was trotse bezitter van de wisselbeker, en moest deze volgens de jury afstaan aan locatie Kampen.

Jurylid Stoffer sprak zijn waardering uit voor de Debat Challenge: “Het is goed dat het Hoornbeeck zo’n challenge organiseert. Het helpt studenten om zich later op een goede manier uit te kunnen drukken in allerlei situaties. Het is belangrijk dat je niet alleen wat vindt, maar dat je ook kunt zeggen wat je vindt.”