Hoornbeeck College
Locaties

Boek 'Groeien in mediawijsheid' nu verkrijgbaar

Hoe mediawijs ben jij als opvoeder? Auteur Jeroen van der Laan was de afgelopen vijf jaar als practor mediawijsheid verbonden aan het Hoornbeeck College. De opbrengsten van dit practoraat zijn gebundeld in het boek ‘Groeien in mediawijsheid’. Dit biedt een handreiking aan iedere opvoeder die aan de slag wil met mediawijsheid.

Praktische handvatten

In het boek schetst Jeroen van der Laan de verschillende niveaus van mediawijsheid. Ieder onderwerp uit het mediawijsheidsmodel wordt ingeleid en voorzien van praktische handvatten: #voorindeklas. Hoe maak je bijvoorbeeld goed gebruik van het digiboard? Daarnaast behandelt dit boek de online leefwereld van jongeren, zodat je helemaal op de hoogte bent.

Bekijk hieronder de video met daarin meer informatie over de inhoud en het doel van het boek. 

‘Ik vind dat elke opvoeder of docent iets moet met mediawijsheid’

Moet de leerkracht of docent iets met mediawijsheid? De auteur van dit boek betoogt van wel. ‘Om actueel onderwijs te geven moet de docent of leerkracht met visie en overtuiging soms wél digitale middelen inzetten, maar soms ook niet. Daarnaast is het nodig dat er kennis van de digitale wereld is om zo met leerlingen een goed gesprek te kunnen voeren’.

Bekijk onderstaand interview met auteur Jeroen van der Laan voor meer informatie over de opbouw van het boek.

Bestel ‘Groeien in mediawijsheid’

Het boek is voor €11,95 te bestellen bij De Banier. Klik hiervoor op onderstaande button.