Naar hoornbeeck.nl
Terug naar alle verhalen

Muziekdocent Janneke Kok: "We zoeken het beste voor de individuele student"

Docent Janneke de Kok

“Even een praatje op de gang, een compliment geven (of ontvangen) en vooral je ogen en oren open houden: zie ik ook die student die stiller is dan anders? Hoor ik wel wat er achter de levensvraag van die student zit?” Janneke de Kok, docent Muzisch Creatieve Vorming (MCV) en Muziek op ’t Hoornbeeck in Goes vindt een goede relatie met haar studenten belangrijk. “Dat is iedere dag mijn leerdoel!

Naast dat ze lesgeeft, heeft Janneke ook een taak in Wijkleerbedrijf Goes-Oost. Daar begeleidt ze studenten die stagelopen bij mensen in de wijk. Daarnaast werkt ze als muziektherapeut in haar eigen praktijk. Janneke: “Ik krijg daar te maken met allerlei doelgroepen en mag vervolgens mijn kennis en ervaringen delen met de studenten. Ik vind het mooi om de koppeling te maken tussen het werkveld en de school. Dat de Bijbel elke morgen geopend wordt en ons handelen beïnvloedt, ervaar ik als een bijzonder leermoment.”

Aangepast rooster

De combinatie tussen parttime werken op het Hoornbeeck en het hebben van een eigen praktijk kan dankzij goed overleg en een aangepast lesrooster. “Het Hoornbeeck heeft oog voor het welzijn van elke individuele medewerker. Natuurlijk zijn er ontwikkelpunten, maar er is ruimte om die te bespreken en met elkaar aan te werken.” Ook het fijne team waarin Janneke werkt, draagt bij aan een positieve werkomgeving: “We zetten ons in om het beste te zoeken voor de individuele student. Daar hebben we elkaar hard voor nodig!”

Amazing Grace

Wat is je mooiste ervaring voor de klas? Over die vraag moet Janneke even nadenken. “Het is zo mooi om met studenten te werken, om hen enthousiast te maken voor mijn vak! Ik geniet er enorm van om samen muziek te maken, samen te zingen.” Eén van de bijzonderste ervaringen had ze tijdens de heropening van het schoolgebouw in Goes: “Samen met de studenten zongen we een lied. Een van de studenten speelde Amazing Grace op haar panfluit… het was zo’n mooi en feestelijk moment!”