Zoeken

Gouda - Opleidingsmanager Economie & ICT

Geplaatst: 13 februari 2019 Locatie: Hoornbeeck College Gouda Sector: Management

Locatie: Gouda

Betrekkingsomvang: 1.0 fte

De managementfunctie betreft komend cursusjaar 0,8-1,0 fte. In overleg kan een klein deel van de werkzaamheden bestaan uit lesgevende taken of overige werkzaamheden (zoals bijvoorbeeld stagebegeleiding).

Datum eventuele indiensttreding: 1 augustus 2019 (een gedeeltelijke eerdere start is bespreekbaar om de overdracht op een goede wijze gestalte te geven).

Wat houdt de functie in?

Als opleidingsmanager bent u verantwoordelijk voor het opleidingsteams Economie (commercieel, financieel, logistiek, retail en secretarieel) en ICT. Het docententeam Economie bestaat momenteel uit zo’n 15 collega’s en ongeveer 200 studenten. Het team bestaat uit enthousiaste, vaak recent uit het bedrijfsleven overgestapte, jonge docenten. Het is een team met veel werk- en denkkracht, dat  een stevige, inhoudsvolle manager nodig heeft.

De opleiding ICT bestaat uit zo’n 60 studenten. In de achterliggende jaren maakten de docenten deel uit van het Rotterdamse ICT-team. Het is de bedoeling dat deze opleiding vanaf komend cursusjaar geheel onder Gouda gaat vallen (met enkele Goudse ICT-docenten). Er ligt een uitdaging om de ICT-opleidingen sterker te verbinden met de verschillende Economie-opleidingen.

In deze bruisende functie geeft u leiding aan onderwijskundige ontwikkelingen, ontplooit u samen met de teamleden nieuwe initiatieven en durft u op een inspirerende, duidelijke en betrokken wijze leiding te geven aan docenten. U voelt zich verantwoordelijk voor een stimulerende onderwijsomgeving, waarin studenten met plezier leren en leven.

U houdt er van om de ‘basis’ op orde te hebben; administratieve en organisatorische taken zijn bij u in goede handen. U bent in staat om als leidinggevende de juiste dingen op te pakken c.q. te prioriteren.

U voelt zich zeer betrokken op het reformatorisch onderwijs. U onderschrijft de waarde van bijbels gefundeerd beroepsonderwijs en u ziet het als een opdracht om op een evenwichtige wijze leiding te geven aan identiteitsgebonden onderwijs. U bent stevig geworteld in de rijke, eeuwenlange christelijke traditie.

Als opleidingsmanager maakt u deel uit van het management van de locatie Gouda en van het Hoornbeeckbrede management van de sectoren Economie en Technologie. Dit betekent concreet dat u in staat bent een bijdrage te leveren aan sectorale onderwijsontwikkelingen en dat u zich integraal verantwoordelijk voelt voor het onderwijs op de hele locatie Gouda.

U:

 • beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau;
 • hebt (bij voorkeur) leidinggevende ervaring binnen het onderwijs;
 • hebt (bij voorkeur) ervaring in het werken in het onderwijs en hebt hart voor jongeren;
 • bent in staat om op een transparante en open wijze te communiceren met docenten en studenten;
 • bent in staat om op een gestructureerde wijze de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren;
 • vindt het een uitdaging om samen met collega’s een jonge locatie uit te bouwen;
 • hebt oog voor de individuele kwaliteiten van teamleden en docenten;
 • hebt het vermogen om het team te stimuleren en te coachen;
 • denkt in mogelijkheden en stimuleert initiatieven;
 • hebt een ondernemende instelling en kunt contacten met het bedrijfsleven opzetten en onderhouden.

Meer informatie

 • Wilt u weten of deze baan bij u past? Neem contact op met de heer drs. G. van Veldhuizen, locatiemanager Gouda, tel. (06) 20 60 65 89, email: vng@hoornbeeck.nl.
 • Een selectie-assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Een uitgebreide functiebeschrijving kan opgevraagd worden bij onze afdeling P&O, email: personeelszaken@hoornbeeck.nl .

Solliciteren

Bent u enthousiast en wilt u graag solliciteren? Van sollicitanten wordt verwacht dat zij de grondslag en identiteit van de school onderschrijven. Bent u benieuwd wat dit concreet betekent? Kijk dan op www.hoornbeeck.nl/identiteit. Daar vertellen we meer over de grondslag en de identiteit van onze school én wat dit betekent voor het benoemingsbeleid van personeel.

Uw sollicitatie, inclusief kerkelijke én zakelijke referentie, kunt u voor D.V. zaterdag 9 maart sturen naar personeelszaken@hoornbeeck.nl, t.a.v. het College van Bestuur.

Docent aan het woord

IMG_1624
Mw. I. Loosman-Brussé
Docent

Het geheim van sfeer in de klas

Lees verder
in beeld

Docent worden? Hodos!

Meer informatie! HODOS - still
190