Zoeken

Reanimatie

Levensreddende vaardigheden
Doelgroep:  Organisaties, Ouders, Jongeren
Trainingsduur:  < 1 week
Kostenindicatie:  Vanaf € 75
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen, Rotterdam
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Reanimatie


 

De cursus is bedoeld voor iedereen die levensreddende vaardigheden wil leren. Er zijn verschillende reanimatie-opleidingen, afgestemd op de achtergrond van de kandidaten. Het is mogelijk om bij het afleggen van het examen het officiële certificaat te behalen.

 

De basis life support (BLS) opleiding duurt 4 uur (maximaal 6 deelnemers per NRR instructeur)

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training van ongeveer 4 uur leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die u op deze cursus leert, kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert u een aantal stappen die u moet doorlopen, wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven. 

PBLS staat voor Peadiatric Basis Life Support (reanimatie van kinderen) opleidingsduur 4 uur (maximaal 6 deelnemer per NRR instructeur) 

Mensen die echter veel met kinderen actief zijn (ouders, crècheleidsters), die een grotere kans hebben met een kind in nood geconfronteerd te worden (brandweer, politie) of die daar interesse in hebben, kunnen een speciale reanimatiecursus, specifiek gericht op kinderen, volgen. Hier leert u omgaan met het feit dat een kind fysiek kleiner is. Tevens leert u dat een kind nog beter geholpen kan worden, wanneer u deze iets anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene. Dit omdat de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij kinderen vaak anders is.

Iedereen die een gewone reanimatiecursus heeft gevolgd, kan het geleerde ook toepassen op kinderen en op deze manier goede eerste hulp verlenen.

Trainingen
Hoornbeeck Connect is het trainingscentrum van onze school. We verzorgen trainingen voor een brede doelgroep, van ouders en kerkeraadsleden tot bedrijven en scholen. Hoornbeeck Connect heeft gecertificeerde trainers waardoor u zeker kunt zijn van een goede inhoud en een waardevol eindresultaat. Klik hier voor onze algemene informatiefolder. Bekijk hier onze algemene leveringsvoorwaarden.
training
226