Zoeken

Verzorgende IG

Maatwerk BBL (niveau 3)
Crebo: 25491
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen, Rijssen (dependance), Rotterdam
Sector:  Zorg & Welzijn
Studierichting:  Gezondheidszorg
Niveau:  Niveau 3
Opleidingsduur:  1 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Verzorgende IG


 

Je wilt iets betekenen voor een andere die door en ziekte of beperking niet helemaal meer voor zichzelf kan zorgen. Wat je doet kan heel verschillend zijn omdat dit afhankelijk is van het werkveld waarin je aan de slag gaat en welke beperking de zorgvrager heeft. Belangrijk is dat je de zelfredzaamheid zoveel mogelijk stimuleert.

Aan dit maatwerktraject kan je deelnemen als je een contract van minimaal 240 uur per jaar heeft bij een geaccrediteerde werkgever.

Leren in de praktijk werkt vaak het best. Naast de praktijk is het natuurlijk ook belangrijk een goede theoretische basis te hebben. Tijdens de opleiding leer je die vaardigheden die je nodig hebt voor je toekomstig beroep. Denk hierbij aan vragen als 'hoe begeleid ik cliënten?' en 'hoe ga ik om met het verschillende gedrag van cliënten?'. Ook leer je verzorgingsaspecten zoals wassen, aankleden en verpleegtechnische handelingen. Naast de praktische vaardigheden ben je ook bezig met de theoretische onderbouwing: anatomie en kennis van de verschillende ziektebeelden maar ook Nederlands, rekenen en burgerschap.

Vooropleidingseisen:
Aan dit traject kan je deelnemen indien je in het bezit is van een ‘oud’ verwant diploma niveau 3 (Verzorgende, bejaardenverzorgende, verzorgende AG etc.) en  een contract van minimaal 240 uur per jaar heeft bij een geaccrediteerde werkgever.

Nog niet uitgeleerd? Dan kun je doorstromen naar niveau 4 Mbo-verpleegkunde, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

Zorg & Welzijn
in beeld
Al een leuke
opleiding
gezien?
in beeld
Bezoek onze
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

Gebruik de filters hiernaast voor Hoornbeeck-opleidingen!

Weet je nog niet goed wat je wilt of wat je zoekt? Kiesmbo.nl helpt je bij de keuze van opleidingen die jouw interesse heeft. Daar kan je ook opleidingen gemakkelijk vergelijken met elkaar.

199