Zoeken

Sociaal-cultureel werker

BOL (niveau 4)
Crebo: 25488
Sector:  Zorg & Welzijn
Studierichting:  Sociaal Werk
Niveau:  Niveau 4
Opleidingsduur:  3 jaar
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen, Rotterdam
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Sociaal-cultureel werker


 

Meedoen in de maatschappij is niet voor iedereen weggelegd. Door persoonlijke problemen, eenzaamheid en de complexiteit van onze samenleving dreigt een steeds grotere groep mensen naast de samenleving te komen staan. Je richt je op sociale groepen om hen te helpen hun plaats in de maatschappij weer in te nemen of deze plaatst te versterken. Je werkt binnen wijkteams, buurtcentra en hebt veel contacten met de gemeentelijke instanties.

Jij bent sociaal, oplossingsgericht en je werkt graag samen. Je hebt snel overzicht en kan omgaan met lastige situaties. Je geeft je grenzen aan, bent voorkomend in de omgang, ziet kansen en pakt deze op. Ook ben je creatief in het vinden van oplossingen voor complexe problemen. Je bent maatschappelijk betrokken en een echte netwerker. Je vindt het een uitdaging om met diverse doelgroepen in onze maatschappij aan de slag te gaan.

Het eerste jaar van de opleiding is een gemeenschappelijk basisjaar met studenten van de studierichting Pedagogisch Werk.en Maatschappelijke Zorg. Hierin werk je vooral aan de basisvaardigheden en kennis die nodig zijn voor het beroep en begeleiden wij je bij je keuze voor het vervolg van de opleiding. Binnen de gekozen opleiding Maatschappelijke Zorg, Pedagogisch Werk of Sociaal Werk kun je kiezen voor verschillende profielen en niveaus.

Vooropleidingseisen:
Een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Ook kun je deze opleiding volgen als je een bewijs van overgang hebt naar havo-4 of vwo-4. Heb je havo of een andere mbo-opleiding afgerond? Kijk dan ook bij Maatschappelijke Zorg niveau 4 Sprint.

Bij welzijn zijn volop doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld cursussen volgen op het gebied van leidinggeven en zo een functie krijgen waarbij je coƶrdinerende taken hebt en invloed kunt uitoefenen op het beleid van de instelling. Natuurlijk kun je ook verder op hbo-niveau. De opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4 vormt een prima basis voor de hbo- opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV).

Zorg & Welzijn
in beeld
199