Hoornbeeck College
Locaties

De volwassenopleiding Verzorgende in de Ouderenzorg is bedoeld voor herintreders en zij-instromers. Wil je ouderen graag ondersteunen in huishoudelijke en verzorgende hulp? Heb je jaren geleden gewerkt in de zorg en wil je weten of je kennis nog up-to-date is? Kom je uit een totaal ander werkveld of heb je je fulltime ingezet voor je gezin? Deze opleiding leidt volwassenen op tot gediplomeerd verzorgende in de ouderenzorg.

 

Als verzorgende in de ouderenzorg ondersteun je cliënten bij huishoudelijke vaardigheden zoals koken en schoonmaken en bied je persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en medicijnen innemen. Ook begeleid je de zorgvrager in het dagelijks leven: je zorgt voor een goede structuur, biedt activiteiten aan en helpt bij dagbesteding. Je bent verantwoordelijk, sociaal en kunt goed communiceren: in je werk heb je te maken met verschillende zorgvragers, hun netwerk en andere zorgverleners. Ook moet je empathisch en stressbestendig zijn en om kunnen gaan met lastige situaties.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk 95% Landelijk gemiddelde: 97%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 4% Landelijk gemiddelde: 6%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 83% Landelijk gemiddelde: 74%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7,9 Landelijk gemiddelde: 7,4
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Diploma gehaald? Dan is het aan jou om vervolgstappen te bepalen. Je kunt blijven werken in het verzorg- of verpleeghuis waar je hebt gewerkt tijdens je opleiding of doorstuderen voor verpleegkundige.

Beeld ouderenzorg
Beeld Gezondheidszorg
"Mooi om te werken in de ouderenzorg."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & toelatingseisen

De bedrijfsschool Cura Zorgtalent is een samenwerking van Cura Zorgtalent en het Hoornbeeck College. Deze leren en werken-opleiding is bedoeld voor iedereen die graag aan de slag wil in de ouderenzorg, maar is vooral gericht op herintreders en zij-instromers. Voor instroom in leerjaar 3 is een passende vooropleiding vereist. Bijvoorbeeld Helpende Zorg en Welzijn.

Zonder zorgopleiding is het mogelijk om deel te nemen aan de reguliere opleiding Verzorgende IG BBL (start september 2021- 3 jarig opleidingstraject) of de volwassenvariant (start bij voldoende kandidaten januari 2022 – 2 jarig opleidingstraject – leeftijd 21+).

Icoon start

Volwassenopleiding Verzorgende in de Ouderenzorg

Overdag ga je betaald aan de slag in een verzorgings- of verpleeghuis, afhankelijk van je mogelijkheden 12 tot 32 uur. Eén avond in de week ga je naar school, waar je theoretische onderbouwing krijgt. Je leert over anatomie en kennis van de verschillende ziektebeelden maar ook Nederlands, rekenen en burgerschap. Het volledige studietraject duurt 3 jaar.

Voordelen van de volwassenopleiding:

 • Afgestemd op jouw persoonlijke situatie;
 • Geen vooropleiding vereist;
 • Direct (betaald) aan de slag (12-32 uur);
 • Persoonlijke studiebegeleider;
 • Erkend mbo-diploma;
 • Studiekosten worden geheel vergoed.

Kijk ook op de website van de opleiding.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.