Hoornbeeck College
Locaties

Boren, frezen, lassen: jij houdt ervan om dingen zelf te maken. Als verspaner maak je onderdelen van metaal, kunststof en andere harde materialen. Vaak gaat het om gaten en sleuven maken. Een precies werk waarbij je geen fouten mag maken, want uiteindelijk zijn deze onderdelen bestemd voor bijvoorbeeld auto’s, schepen en apparatuur in ziekenhuizen. Op de opleiding Verspaner leer je alles over materialen, tekeningen lezen, lastechnologieën, ICT en tekenen. Van een werktekening zie jij precies wat je moet doen: je stelt een (computergestuurde) machine in en boort of freest het materiaal op de juiste plek. Vervolgens beoordeel je de kwaliteit. Echt vakwerk!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7.7
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 78%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 98%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 58%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als verspaner maak je onderdelen voor auto’s, schepen of ziekenhuisapparatuur. Je werkt met harde materialen, zoals metaal of kunststof, en gebruikt hierbij draai- en freesmachines. Vakwerk waarvoor je oog voor kwaliteit moet hebben.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor de mbo-opleiding op niveau 3.

Beeld Technologie
Beeld Werktuigbouwkunde
"Als verspaner maak je, samen met je collega's, handige onderdelen van metaal, kunststof of andere harde materialen. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen voor een auto of een schip, of onderdelen van echoapparatuur voor een ziekenhuis. Werk voor 'n vakman dus!"

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Verspaner moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.