Hoornbeeck College
Locaties

Door psychische klachten, ouder worden of de druk van de maatschappij krijgen sommige mensen hun leven niet op orde. Daar wil jij hen bij helpen! Als thuisbegeleider ondersteun je mensen in hun thuissituatie. Denk aan financiële zaken, dagbesteding en psychosociale hulp aan zowel de ouders en verzorgers als de kinderen. Een belangrijke taak is ondersteuning in de opvoeding. Je zorgt ervoor dat je cliënt zelfredzaam wordt en sociale netwerken opzet en onderhoudt. Je schrijft een ondersteuningsplan samen met de cliënt, coördineert de werkzaamheden en stemt dit af met andere hulpverleners. Je bent sociaal, verantwoordelijk en empathisch – en hebt een groot hart voor anderen!

  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 100% Landelijk gemiddelde: 94%
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 89% Landelijk gemiddelde: 73%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7,4 Landelijk gemiddelde: 7
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als thuisbegeleider ondersteun je cliënten in hun woonsituatie. Je ondersteunt onder andere bij de opvoeding en biedt psychosociale ondersteuning.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals Social Work of de pabo.

Beeld Algemeen
Beeld algemeen

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je kunt deze opleiding starten met een havodiploma of na minimaal 1 jaar hbo. Als je gezakt bent voor de havo, kunnen we in overleg kijken of deze sprintopleiding iets voor jou is.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas, de school en de werkvelden beter kennen.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je stroomt in in het tweede leerjaar van de reguliere opleiding. Je volgt vakken als ontwikkelingspsychologie, anatomie, methodisch werken en communicatie.

Ook maak je kennis met agogiek, groepsdynamica en begeleiden en musisch creatieve vakken. Je verdiept je in specifieke begeleidingsmethoden en het schrijven van ondersteuningsplannen. Na twintig weken start je met een stage waarin je een aantal praktijkexamens uitvoert.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

We gaan nog verder in op de manieren waarop je mensen begeleidt, hoe je hen motiveert en oplossingsgerichte gesprekken en specifieke methodieken inzet.

Je leert hoe je netwerken van mensen analyseert en in kaart brengt, hoe je netwerken opbouwt en onderhoudt. Ook verdiep je je in kwaliteitszorg en professionalisering. In dit jaar kun je keuzedelen volgen die jouw horizon verbreden en verdiepen. Je sluit je opleiding af met een stage van twintig weken waarin je de laatste praktijkexamens aflegt.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.