Zoeken

Technicus mobiele werktuigen

BBL (niveau 4 - doorstroomvariant)
Crebo: 25247
Locatie:  Hoevelaken (dependance)
Sector:  Technologie
Studierichting:  Mobiliteit
Niveau:  Niveau 4
Opleidingsduur:  2 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Technicus mobiele werktuigen


 

Landbouwwerktuigen zijn mooie staaltjes van techniek. Stevig opgebouwd en een slimme montage. De technicus mobiele werktuigen werkt zowel in de werkplaats van een bedrijf als op locatie. Hij werkt aan bijvoorbeeld tractoren en landbouwwerktuigen. Hij stelt een diagnose bij complexe storingen van een voertuig, voert modificatiewerkzaamheden uit en inspecteert de werktuigen. Hij heeft een flexibele instelling ten opzichte van werktijden; in de landbouw is het werk heel seizoensgebonden. De technicus mobiele werktuigen lost snel storingen op, eventueel ter plaatse. Hij blijft zich ontwikkelen in zijn vakgebied. Hij voert zijn werkzaamheden zelfstandig uit en schakelt zijn leidinggevende in bij problemen. Ben jij een technicus die het leuk vindt om zich breed inzetbaar op te stellen? Ben jij alleen tevreden als alles gesmeerd loopt? Dan is dit misschien wel jouw toekomstige beroep!

Jij bent een echte vakman. Daarom is de opleiding Technicus Mobiele Werktuigen ook vooral praktisch ingericht. Je gaat één dag per week naar school, en de rest van de tijd werk je in je leerbedrijf. Je leert alles over technieken en de bijbehorende gereedschappen. Onderdelen die je tijdens de opleiding krijgt zijn onder andere motoren, elektro, machinekennis, hydroliek, draaien, frezen en lassen. Elk probleem is anders en dat maakt je werk juist interessant. De opleiding technicus mobiele werktuigen duurt twee jaar, is een doorstroomvariant.

Vooropleidingseisen:
een mbo-diploma niveau 3

Je kunt je alleen aanmelden als BBL-student als je op 1 augustus (startdatum cursusjaar) 16 jaar of ouder bent of als je 12 jaren onderwijs gevolgd hebt (let dus op als je bijvoorbeeld in havo-3 zit; dit kan dan op jou van toepassing zijn).

Nog niet uitgeleerd? Dan kun je de opleiding vervolgen op hbo-niveau.

Technologie
in beeld
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

Gebruik de filters hiernaast voor Hoornbeeck-opleidingen!

Weet je nog niet goed wat je wilt of wat je zoekt? Kiesmbo.nl helpt je bij de keuze van opleidingen die jouw interesse heeft. Daar kan je ook opleidingen gemakkelijk vergelijken met elkaar.

248