Zoeken

Netwerk- en mediabeheerder

BOL (niveau 4)
Crebo: 25190
Locatie:  Gouda, Rotterdam
Sector:  Technologie
Studierichting:  ICT-opleidingen
Niveau:  Niveau 4
Opleidingsduur:  3 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Netwerk- en mediabeheerder


 

In vrijwel alle organisaties speelt netwerkbeheer een belangrijke rol. Medewerkers maken immers de hele dag gebruik van netwerken. Of het nu gaat om het werken aan documenten, het versturen van e-mails of het voeren van telefoongesprekken, het netwerk speelt daarin een centrale rol.

Als netwerkbeheerder ben je verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de beveiliging van het netwerk. Je adviseert het management over het netwerk en je helpt gebruikers op een praktische manier. Om zo succesvol mogelijk te kunnen werken is het van belang om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen je vakgebied.

In het eerste half jaar van de opleiding krijg je een brede kennis van het ICT-vakgebied. Naast het onderwijs over netwerken en software leer je ook hoe je een eenvoudige website maakt. Daarna specialiseer je je verder in hoe netwerken zijn opgebouwd en leer je hoe je netwerken kunt ontwikkelen, installeren, implementeren (testen en in gebruik nemen) en beheren. Uiteraard krijg je ook lessen in beveiliging van netwerken en datacommunicatie (hoe digitale gegevens worden verstuurd). De opleiding bereidt jou optimaal voor op een functie als bijvoorbeeld systeembeheerder in het bedrijfsleven.
De opleiding duurt drie jaar. Een deel daarvan bestaat uit stage: twintig weken in het tweede jaar en een groot deel van het derde jaar.

Vooropleidingseisen:

mbo-diploma niveau 3. Je hebt ook toegang tot deze opleiding met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Ook kun je deze opleiding volgen als je een bewijs van overgang hebt naar havo-4 of vwo-4.

Met je diploma kun je gaan werken als systeembeheerder.
Nog niet uitgeleerd? Dan kun je verdergaan met de hbo-opleiding Hbo logistieke informatica, bedrijfskundige informatica of bestuurlijke informatica, webdesign, PABO, bedrijfskader of facilitaire dienstverlening.

Technologie
in beeld
Al een leuke
opleiding
gezien?
in beeld
Bezoek onze
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

Gebruik de filters hiernaast voor Hoornbeeck-opleidingen!

Weet je nog niet goed wat je wilt of wat je zoekt? Kiesmbo.nl helpt je bij de keuze van opleidingen die jouw interesse heeft. Daar kan je ook opleidingen gemakkelijk vergelijken met elkaar.

248