Zoeken

Allround precisieverspaner - BTO

BBL (niveau 3)
Crebo: 25624
Locatie:  Barneveld (dependance)
Sector:  Bedrijfsschool, Technologie
Studierichting:  Werktuigbouwkunde
Niveau:  Niveau 3
Opleidingsduur:  3 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Allround precisieverspaner - BTO


 

Ben jij een echte knutselaar? En hou je ervan om dingen in elkaar te zetten? Dan ben je een echte verspaner. Als verspaner maak je, samen met je collega's, handige onderdelen van metaal, kunststof of andere harde materialen. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen voor een auto of een schip, of onderdelen van echoapparatuur voor een ziekenhuis. Van elk onderdeel dat je moet maken, krijg je een werktekening. Deze volg je nauwkeurig, samen met je leidinggevende. Vaak moet je gaten of sleuven in metaal of ander materiaal maken. Hiervoor gebruik je een (computergestuurde) machine. Je legt het materiaal in de machine en stelt deze zo in dat hij op precies de juiste plek boort of freest. Daarna check je of alles goed is gegaan en maak je de machine schoon. Werk voor een echte vakman dus!

Als je verspaner wilt worden, wil je natuurlijk alles weten over techniek. Daarom is de opleiding vooral praktisch ingesteld. Je leert hier vooral door te doen. Daarom ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk. De rest leer je in de praktijk bij je leerbedrijf. Op school brengen we je alle theoretische kennis over lastechnologieën, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen en ICT bij. De opleiding verspaner duurt twee jaar.

Locatie:

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Vooropleidingseisen:
met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een mbo-diploma niveau 2 in dezelfde richting als de gewenste niveau 3-opleiding.
Na een mbo niveau 2-opleiding duurt de opleiding 1 jaar korter (2 jaar i.p.v. 3 jaar).

Je kunt je alleen aanmelden als BBL-student als je op 1 augustus (startdatum cursusjaar) 16 jaar of ouder bent of als je 12 jaren onderwijs gevolgd hebt (let dus op als je bijvoorbeeld in havo-3 zit; dit kan dan op jou van toepassing zijn).

Je kunt doorstromen naar een meer gespecialiseerde opleiding op niveau 4. Ook kun je je kennis verbreden door een andere techniekopleiding te volgen op niveau 3.

Technologie
in beeld
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

Gebruik de filters hiernaast voor Hoornbeeck-opleidingen!

Weet je nog niet goed wat je wilt of wat je zoekt? Kiesmbo.nl helpt je bij de keuze van opleidingen die jouw interesse heeft. Daar kan je ook opleidingen gemakkelijk vergelijken met elkaar.

248